25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 30 de novembre de 2018

V Nit de la Llengua al Món Digital a Tortosa

La viquimarató va tenir lloc el 29 de novembre a l'EOI de Tortosa

El 29 de novembre de 2018 va tindre lloc a l'Escola Oficial d'Idiomens de Tortosa la cinquena edició de la Viquimarató de la Nit de la Llengua al Món Digital, dedicada en aquesta ocació a Pompeu Fabra.

V Nit de la Llengua al Món Digital a Tortosa

Un moment de la viquimarató a l'EOI de Tortosa

La Viquimarató de la Nit de la Llengua al Món Digital és una activitat organitzada anualment per l'associació Amical Wikimedia i la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) de la Generalitat de Catalunya, en què diverses persones voluntàries realitzen una sessió intensiva durant cinc hores amb l'objectiu d'ampliar, amb referències fiables, els articles sobre la llengua catalana a la Viquipèdia.

Concretament, a les Terres de l'Ebre. aquesta activitates va portar a terme el 29 de novembre, de 18 a 23 h, a la seu de l'Escola Oficial d'Idiomes de Tortosa, amb la seua col·laboració i la del Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE). Hi van participar els alumnes del curs del nivell C2 (Superior) de Tortosa.

Aquesta viquimarató també va servir per a introduir a la Viquipèdia aquells assistents que encara no estaven avesats al funcionament d'aquesta enciclopèdia col·laborativa en línia. El tema que es proposava de treballar enguany va ser Pompeu Fabra, a banda de mantenir la línia de traducció iniciada en edicions anteriors.

En el marc de l'Any Fabra, que es commemora enguany, es tractà, doncs, de completar i millorar articles de la Viquipèdia en català que recullen informació sobre la figura del lingüista, tan rellevant i determinant per a la llengua catalana, en la celebració del 150è aniversari del seu naixement i del centenari de la publicació de la seua Gramàtica catalana.

Alhora, en aquesta V Nit de la Llengua al Món Digital es proposava d'introduir articles nous sobre Fabra, tant en català com en altres llengües, i de traduir els continguts ja introduïts a Viquipèdia a diferents llengües del món.


Ester Martí
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes