25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 23 de novembre de 2018

"AbracaFabra" amb Màrius Serra a la Palma de Cervelló

La conferència s'emmarca en l'Any Fabra que el Centre de Normalització Lingüística Ca n'Ametller està celebrant enguany

El dimecres 14 de novembre a l'Aliança Palmarenca, i davant d'un nombrós públic, s'ha pogut gaudir de la conferència "AbracaFabra" de Màrius Serra en la celebració de l'Any Fabra al Centre de Normalització Lingüística (CNL) Ca n'Ametller, un acte organitzat per l'Oficina de Català de la Palma de Cervelló, del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i l'Ajuntament de la localitat.

L'acte ha estat encapçalat per l'alcalde de la Palma de Cervelló, Xavier González, i el director del CNL Ca n'Ametller, Marc Piera, que han presentat el filòleg, escriptor i membre numerari de l'Institut d'Estudis Catalans, que ha parlat de Pompeu Fabra i de com va ser de transcendentalment 'màgica' la seva aportació a la nostra llengua, tant des del punt de vista de la normativització com de la normalització de l'ús social.

També hi ha estat present Rosa Escobar, regidora d'Educació, representant de l'Ajuntament de la Palma de Cervelló al CPNL. Jordi Boladeras ha presentat l'acte i, entre d'altres, també ha agraït a Montserrat Luque, ambdós tècnics de Normalització Lingüística, la col·laboració a l'hora d'organitzar la conferència de l'enigmista, que ha escollit "AbracaFabra" com a títol per parlar de Pompeu Fabra, perquè presenta un joc de paraules entre Fabra i abracadabra.

Fa temps que es va adonar que la paraula abracadabra és l'única del Diccionari de la Llengua Catalana de 1931 que té una imatge. Aquesta paraula màgica ha estat l'excusa per explicar curiositats del mestre i els valors que va fer servir Fabra per plantejar-se la reforma ortogràfica del català.

Al final de la xerrada, Màrius Serra ha proposat diversos enigmàrius al públic, i tothom s'ha engrescat a participar-hi. Els guanyadors han rebut un punt de llibre com a obsequi. Aquest acte forma part de la commemoració de l'Any Fabra a la Palma de Cervelló i a tot el CNL Ca n'Ametller. Entre els assistents hi ha hagut els alumnes de nivell Intermedi dels cursos de català per a adults de l'Oficina de Català de la Palma de Cervelló, els quals han volgut conèixer en persona Màrius Serra i agrair-li la conferència.


Servei Local de Català de la Palma de Cervelló

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes