25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 30 d'abril de 2009

Els alumnes de català de Bonastre munten una exposició per acabar el curs

La mostra es pot veure al Local Social fins al 15 maig

Els alumnes del curs de català inicial de Bonastre han muntat una exposició sobre els seus països d'origen per tancar el curs de 30 hores que han fet.

Els alumnes de català de Bonastre munten una exposició per acabar el curs

Els alumnes de Bonastre procedien del Marroc, Portugal, Romania, Polònia i Nicaragua

Diferents administracions s'han coordinat per fer arribar l'oferta formativa de llengua catalana a Bonastre, en concret, el Consorci per a la Normalització Lingüística, el Consell Comarcal del Baix Penedès, mitjançant el Pla de ciutadania i immigració, i el mateix Ajuntament de Bonastre.

S'hi ha impartit un curs de català inicial, de 30 hores lectives, des del mes de febrer fins al mes d'abril, al Local Social, en el qual han participat 10 alumnes de diferents procedències: el Marroc, Portugal, Romania, Polònia i Nicaragua.

Explicar el país d'origen

Aprofitant la diversitat de procedències, els alumnes han volgut acabar el curs presentant una petita exposició sobre el seu país al bar del Local Social, que es podrà visitar fins al dia 15 de maig. Hi ha informació sobre la bandera, la capital, la llengua que parlen, la gastronomia, els llocs d'interès i el lloc concret on van néixer.

Pel que fa als continguts del curs, s'han adaptat als diferents nivells dels alumnes, de manera que, en acabar, se'ls ha proporcionat en cada cas els recursos lingüístics més adequats i se'ls ha orientat cap a l'oferta formativa que més s'ajustava al seu nivell.

L'actuació s'ha tancat amb el lliurament dels certificats d'assistència per part de la regidora d'Ensenyament, Rosa Pellisé, i un pica-pica amb tots els assistents.

Un altre dels recursos complementaris que s'ha presentat ha estat el "Voluntariat per la llengua", pel qual s'han interessat quatre alumnes que aviat iniciaran les trobades setmanals amb la seva parella lingüística.


SCC del Baix Penedès

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes