25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 14 de novembre de 2018

Taller per al voluntariat lingüístic del Casal Cívic d'Alcanar

Amb presentació de materials per a converses de nivell avançat

Dins de les activitats del Voluntariat per la llengua a les Terres de l'Ebre, el dimecres 14 de novembre, de 18.00 a 20.00 h, es va impartir un taller d'experiències i de materials per al nou voluntariat lingüístic del Casal Cívic d'Alcanar.

Taller per al voluntariat lingüístic del Casal Cívic d'Alcanar

Foto de grup dels voluntaris del Casal Cívic d'Alcanar

L'activitat va comptar amb una assistència de 12 persones voluntàries de nova incorporació, inclosa la dinamitzadora del Centre, Montserrat Giné, que serà la persona de referència a la població per als participants al programa.

Davant de l'èxit d'inscripció al V0luntariat per la llengua (VxL) entre les persones usuàries del Casal Cívic d'Alcanar, gestionat pel Departament de Treball i Afers Socials de la Generalitat de Catalunya, i tenint en compte la diversitat de nivells d'aprenentatge de la llengua dels 25 aprenents que, de moment, s'han apuntat a l'activitat, es va valorar la necessitat d'organitzar un taller per a voluntaris amb aprenents d'un nivell de conversa més avançat.

Com a exemple, es va passar un vídeo del programa '10 cites' del VxL, amb comentari de situacions i possibles activitats per fer amb els aprenents, com visites a llocs emblemàtics o patrimonials o bé tallers de cuina del món.

També hi va participar Hanifa Titem, una voluntària exaprenent d'origen algerià, que va explicar el seu procés i la seua experiència a l'hora d'aprendre a parlar en català i, fins i tot, com va esdevenir voluntària del programa.

A més, tenint en compte que ja havien fet algunes trobades amb els aprenents, es van resoldre els dubtes plantejats pels voluntaris. Per exemple, sobre com mantenir una conversa productiva i adequada als diferents nivells dels aprenents.

Per acabar, es va fer una presentació de materials de lectura fàcil i pràctiques de conversa avançada per poder practicar la lectura en veu alta, la comprensió lectora i les converses inspirades en llibres i textos.

El VxL al Casal Cívic d'Alcanar funciona en grups de conversa que es troben els dimecres a les 11 h i els dimarts i els dimecres de 15 a 16.30 h, en horari escolar, per facilitar l'assistència de les mares nouvingudes de l'escola primària propera.


Ester Martí Accensi
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes