25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 28 d'abril de 2009

La Casa de Cultura Can Rossell ha acollit la cloenda dels cursos de català de l'Arboç

S'han organitzat set cursos presencials i onze a distància, amb 170 alumnes en total

L'Auditori de la Casa de Cultura Can Rossell va acollir, la diada de Sant Jordi, la cloenda dels cursos de català per a adults del curs 2008-2009.

La Casa de Cultura Can Rossell ha acollit la cloenda dels cursos de català de l'Arboç

Els alumnes de l'Arboç ja tenen els certificats de fi de curs

En total, s'han organitzat set cursos presencials i onze cursos a distància, gràcies a la participació de diferents organismes: el Consorci per a la Normalització Lingüística, l'Ajuntament de l'Arboç i el Consell Comarcal del Baix Penedès, mitjançant el Pla de ciutadania i immigració.

Actualment, l'Arboç ja ha assolit el que podríem anomenar tradició en l'organització de cursos de català per a adults a la comarca, i actualment és un dels municipis amb una oferta més àmplia i variada en la formació en llengua catalana. S'hi han ofert des de cursos inicials, complementats amb alfabetització, fins a cursos de nivell Bàsic i tertúlies, tots aquests en la modalitat presencial. A banda, també s'hi han dut a terme cursos a distància dels nivells Intermedi (B) i Suficiència (C).

Els cursos presencials s'han centrat en l'acolliment lingüístic de la població nouvinguda. També s'han dut a terme tertúlies per a persones que no parlen el català habitualment, tot i que fa anys que viuen a Catalunya, amb la voluntat de garantir la igualtat d'oportunitats en la formació en llengua catalana. Pel que fa als cursos a distància amb tutories, que s'adrecen a la població que ja parla català i que vol aprendre l’expressió escrita i millorar l’expressió oral, s'hi han inscrit 41 persones. Tots els cursos s'han organitzat per trimestres, i en total s'hi han inscrit 170 alumnes.

Llegenda de Sant Jordi

L'acte de cloenda, al qual van assistir una seixantena de persones, va tenir lloc el passat 23 d'abril a la Casa de Cultura Can Rossell. La regidora d'Ensenyament i Promoció Cultural de l'Ajuntament de l'Arboç, Mercè Calaf, va destacar el paper dels cursos de català com a element de cohesió social al municipi i la voluntat de l'Ajuntament de continuar-hi treballant. Per la seva banda, la representant del Consell Comarcal al CPNL, M. Dolors Andreu, va valorar l'esforç de totes les parts per adaptar-se a les noves necessitats, i la directora del CNL de Tarragona, Rosa M. Ibarz, va valorar especialment el treball en xarxa de tots el organismes implicats.

En el transcurs de l'acte es va projectar la llegenda de Sant Jordi, explicada per dos alumnes de les tertúlies. Tot seguit, es va fer el lliurament de certificats als alumnes, i va finalitzar amb un piscolabis.

Amb tot, l'oferta formativa de cursos de català a l'Arboç continua fins al mes juny amb dos nous cursos. El proper període d'inscripció tindrà lloc el mes de setembre. Per a més informació, les persones interessades es poden adreçar a la Casa de Cultura Can Rossell de l'Arboç (tel. 977 670 621, pij(ELIMINAR)@arboc.altanet.org), o al Servei de Català del Baix Penedès (tel. 977 157 175, baixpenedes(ELIMINAR)@cpnl.cat).


SCC del Baix Penedès

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes