25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 9 de novembre de 2018

Amposta commemora l'Any Pompeu Fabra

La sala d'adults de la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó d'Amposta va ser l'escenari, el dia 8 de novembre de 2018, de la conferència "La (re)invenció de la llengua: Pompeu Fabra", a càrrec del filòleg Josep Murgades.

Amposta commemora l'Any Pompeu Fabra

Joan Abril, coordinador territorial de la DGPL, al moment de presentar Josep Murgades

L'acte, organitzat per la Direcció General de Política Lingüística a les Terres de l'Ebre i el Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE), amb el suport de l'Ajuntament i la Biblioteca d'Amposta, formava part de la commemoració del 150è aniversari del naixement de Pompeu Fabra i del centenari de la publicació de la Gramàtica catalana.

L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, acompanyat per la regidora de Cultura, Inés Martí; del responsable de Política Lingüística a les Terres de l'Ebre, Joan Abril, i de la directora de la Biblioteca d'Amposta, Joana Serret, van presdidir la sessió, que va aplegar una trentena de persones. 

Josep Murgades Barceló és catedràtic de Filologia Catalana a la Universitat de Barcelona, estudiós de l'obra de Pompeu Fabra, coautor de Teoria de la llengua literària segons Fabra (amb Xavier Lamuela, 1984) i autor de Textos desconeguts de Fabra' (2005), editor filòleg del volum 9 de les Obres completes de Fabra: Textos i materials (2013), i coeditor del volum 8 d'aquestes titulat 'Converses filològiques' (2010).

A més de la conferència, la biblioteca ampostina acull l'exposició en format 3D Pompeu Fabra. Una llengua completa fins al 15 de novembre, una mostra que presenta l'aportació de Fabra a la llengua catalana, el gran arrelament social de la seua figura i obra arreu de Catalunya i l'impuls a la llengua que va suposar el seu treball. És una exposició itinerant creada per la Direcció General de Política Lingüística i gestionada pels Serveis Territorials de Cultura i el Consorci per a la Normalització Lingüística, en el marc de l'Any Fabra, per a celebrar els 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català més il·lustre i els 100 de la publicació de la Gramàtica catalana.


Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE)

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes