25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 29 d'abril de 2009

Pau Fleta es va estrenar per Sant Jordi com a autor de poesia

Presentació del llibre Pluja de poesia del poeta ribetà Pau Fleta

Pau Fleta es va estrenar per Sant Jordi com a autor de poesia

La Biblioteca Josep Pla de les Roquetes va ser l’escenari de la presentació del llibre Pluja de poesia, que el poeta ribetà Pau Fleta ha publicat recentment

El Servei Local de Català de Sant Pere de Ribes a les Roquetes, amb la col·laboració de la Biblioteca Josep Pla, van organitzar un recital poètic dins de la programació dels actes de la Diada de Sant Jordi

La Biblioteca Josep Pla de les Roquetes va ser l’escenari de la presentació del llibre Pluja de poesia, que el poeta ribetà Pau Fleta ha publicat recentment. La directora de la Biblioteca, Esther Callao, va conduir l’acte, que va comptar amb la intervenció de Josep Fabre i Llehí, autor del pròleg del llibre i amic personal del poeta. Fabre va comentar el llibre i va recomanar-ne la lectura. En aquest sentit, va destacar especialment la dificultat que comporta aconseguir la senzillesa que reflecteixen els seus poemes i la riquesa amb què l’autor aboca sentiments, reflexions i detalls. Posteriorment, en el recital poètic va col·laborar el personal tècnic del CNL de l’Alt Penedès i el Garraf. Al final de l’acte, durant el refrigeri, les persones assistents van poder comentar les poesies i demanar a l’autor que els signés els exemplars que s’hi van poder adquirir.

L’autor i l’obra

Pau Fleta Lázaro va néixer a Saragossa. Els seus pares van venir a Catalunya els anys 50, quan només tenia dos anys, en una de les onades migratòries d’aquella època. Ha estat sempre una persona compromesa amb la realitat social, principalment amb l'ensenyament, d'aquest país que ha fet plenament seu. És mestre i llicenciat en psicopedagogia. Actualment, treballa com a professor en un institut públic de la comarca del Garraf, és un bon aficionat a la poesia i un enamorat de la llengua catalana.

L'any 2005 va guanyar el premi únic de poesia al concurs Victor Alari, de la vila de Cubelles, amb Comiat. L'any 2008 també va obtenir el premi especial de narrativa breu Charlie Rivel durant el certamen que commemorava els 25 anys de la desaparició de l’artista cubellenc, amb l'obra El nostre amic encara viu. Ara, a Pluja de poesia, l’autor recull una selecció de poemes que ell mateix ha triat d'entre els que tenen un caire més íntim i que corresponen als fets esdevinguts entre el juliol de 2003 i el setembre de 2008.

 

ÀLBUM DE FOTOS

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes