25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 28 d'abril de 2009

Primer pilar per la llengua descarregat i lliurament de premis literaris a Vilanova per Sant Jordi

Primer pilar del Voluntariat per la llengua

L’alumnat i el Voluntariat per la llengua del Servei de Català van sumar-se als actes de celebració d’un Sant Jordi carregat d’activitats a Vilanova i la Geltrú

Primer pilar per la llengua descarregat i lliurament de premis literaris a Vilanova per Sant Jordi

Pilar del Voluntariat per la llengua

La colla castellera Bordegassos de Vilanova, entitat adherida al programa Voluntariat per la llengua, va participar activament amb el Servei de Català oferint un Taller amb tast de castells obert a tot el públic per celebrar la Diada de Sant Jordi. L’activitat va tenir lloc al local del Servei de Català, a la rasa del Miquelet.

Marc Ortiz, president dels Bordegassos i alguns membres de la colla vilanovina van explicar tot el que cal saber per interpretar les construccions castelleres.

En acabat, a l’exterior del local, acompanyats amb el grup de gralles de la colla castellera, les persones assistents van poder fer pinya per aixecar i descarregar el primer pilar del Voluntariat per la llengua.

Lliurament de premis del I Concurs literari de relats breus

Tot seguit, a la sala d’actes del local del Servei de Català va tenir lloc l’acte de lliurament dels premis del I Concurs literari de relats breus per parelles, que portava per lema “Vilanova, un pou d’històries”.

Aquesta primera edició del concurs va comptar amb la participació d’un 20% de les parelles lingüístiques que actualment estan participant en el programa. El jurat, format per cinc persones relacionades amb l’ensenyament de la llengua, les biblioteques i l’activitat artística i cultural, va valorar molt positivament l’originalitat i la qualitat literària dels treballs presentats, tot i que va destacar la necessitat en general d’establir més complicitats a l’hora d’escriure la narració entre les parelles lingüístiques.

Finalment, el relat guanyador va ser “Somni d’una nit d’estiu”. Una narració que descriu amb rigor i imaginació una petita història relacionada amb l’edifici de Can Pahissa. Rosa Herraiz i Nicoletta Lungu van ser la parella lingüística guanyadora del primer premi del concurs, que consistia en un sopar per a quatre persones al Restaurant Negrefum, un lot de llibres obsequi de les llibreries Llorens Llibres i La Mulassa i un lot de productes del programa Voluntariat per la llengua. La resta de parelles participants també van rebre obsequis pel fet d’haver-hi participat.

ÀLBUM DE FOTOS

Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes