25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 31 de març de 2009

Compartir la llengua: la cultura amaziga

La llengua amaziga és la tercera més parlada a Catalunya i també a Cornellà

Dins del marc de difusió de les cultures que ens envolten, el dimarts 31 de març a la tarda va tenir lloc una xerrada-col·loqui amb la participació del voluntari per la llengua Josep Nogué Felip i d’Abdel Ouahed Ghajji, aprenent del programa de “Voluntariat per la llengua”, que ens van parlar de la història de Cornellà i de la cultura amaziga.

Compartir la llengua: la cultura amaziga

L’acte, obert a tothom, va tenir lloc a la seu de la Creu Roja de Cornellà i era organitzat pel Centre de Normalització Lingüística de Cornellà i per la Creu Roja a Cornellà. La finalitat de la trobada va ser conèixer una mica més de prop i  de primera mà una cultura que ens és tan propera i alhora tan llunyana com és la cultura amaziga.
La llengua amaziga és la tercera més parlada a Catalunya i també a Cornellà. Es tracta d'una llengua minoritzada que està en procés de normalització i que fins fa poc s'ha transmès bàsicament de forma oral. La llengua és parlada per uns trenta milions de persones a tota l'àrea lingüística (Algèria, Marroc, Mauritània, Mali, Burkina Faso, Níger, Nigèria, Líbia, Tunísia i Egipte), de les quals més de setze milions són al Marroc.
A la trobada van assistir tant participants del programa Voluntariat per la llengua com voluntaris de la Creu Roja. Tots els assistents van ser de l’opinió que aquestes xerrades en ajuden a conèixer millor el món que ens envolta i van valorar molt positivament aquesta iniciativa.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes