25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 2 d'octubre de 2018

L'escriptor Genís Sinca parla sobre Pompeu Fabra a Tortosa

Amb el títol "Pompeu Fabra, el miracle de la ce trencada", el periodista i escriptor Genís Sinca ha impartit avui una conferència als Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l'Ebre.

L'escriptor Genís Sinca parla sobre Pompeu Fabra a Tortosa

L'acte, organitzat per la  Direcció General de Política Lingüística (DGPL) amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), forma part de les accions que es porten a terme enguany al territori en el marc del 150è aniversari del naixement de Pompeu Fabra i el centenari de la publicació de la 'Gramàtica catalana'. Sinca s'ha referit a Fabra com el català més important del segle XX, ja que gràcies a les seues aportacions va aconseguir unificar i normativitzar l'idioma i, el que és més difícil, que tothom li acabés fent cas. L'escriptor manresà ha qualificat aquest fet d'autèntic "miracle", només a l'abast de figures excepcionals com Fabra.

A més de la conferència, el públic ha pogut visitar l'exposició "Pompeu Fabra, una llengua completa", que serà al Palau Oliver de Boteller fins al 7 d'octubre. La mostra presenta l'aportació de Fabra a la llengua catalana, el gran arrelament social de la seua figura i obra arreu de Catalunya i l'impuls a la llengua que va suposar el seu treball. És una exposició itinerant creada per la DGPL i gestionada pels Serveis Territorials de Cultura i pel CPNL.


Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE)

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes