25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 24 d'abril de 2009

II Gimcana Lingüística de la Noguera

En l’últim moment, IES Ciutat de Balaguer aconsegueix guanyar la II Gimcana Lingüística de la Noguera.

II Gimcana Lingüística de la Noguera

 

El Consorci per a la Normalització Lingüística a través del Servei Comarcal de la Noguera va organitzar la II Gimcana Lingüística, emmarcada dins el XVI Pla Comarcal de Dinàmica Educativa de la Noguera, amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Noguera i el Servei Educatiu de la Noguera. En la final, hi van col·laborar l’Ajuntament de Balaguer i l’ImPiC.
 
En aquesta gimcana hi van concursar sis centres de secundària de la comarca: IES Almatà, IES Ciutat de Balaguer, Escola Pia (tots tres de Balaguer), IES Ermengol IV (Bellcaire d’Urgell), IES Els Planells (d’Artesa de Segre) i IES de Ponts. El concurs s’adreça als alumnes de 2n d’ESO i té com a objectius millorar el coneixement i l’ús de la llengua pròpia i el coneixement per la comarca.

El contingut de les preguntes i proves que van haver de resoldre els alumnes, en una primera fase als centres, era sobre aspectes com la toponímia de la comarca, lèxic propi també de la Noguera, qüestions ortogràfiques i sintàctiques a partir de textos d’escriptors de la comarca, recerca de dades sobre l’ús de llengües als instituts, sobre l’ús de la llengua catalana en el sector socioeconòmic, etc.

El dia 22 d’abril va tenir lloc la fase final al Teatre Municipal de Balaguer, on els equips guanyadors van participar en un concurs en què van haver de superar un conjunt de proves de llengua (refranys, passaparaula, paraules definides, mot discordant, paranys ortogràfics, etc.). Hi van assistir com a públic els companys i companyes dels alumnes participants.
 
En aquesta ocasió, tot i ser una final força disputada, l’IES Ciutat de Balaguer va ser el vencedor de les proves. L’acte va ser dinamitzat pel Carles Gómez, cantant dels Lexu’s, que va saber animar i fer participar el públic durant tot el concurs. Els encarregats de lliurar el premis i diplomes al participants van ser el president del Consell Comarcal, Sr. Vicent Font, l’alcalde de Balaguer, Sr. Miquel Aquilà, la directora del Centre de Normalització Lingüística de Lleida, Sra. Conxita Navarro i el coordinador del Servei Educatiu de la Noguera, Sr. Joan Arjona.

CNL de Lleida, SCC de la Noguera
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes