25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 24 d'abril de 2009

Els mots encreuats gegants arriben a Terrassa

El Centre de Normalització Lingüística de Terrassa i Rubí acull la iniciativa de Viladecavalls, que pretén assolir un rècord Guinness

Es tracta de 4.154 definicions en català, repartides en fragments que es distribueixen entre els alumnes dels diferents cursos. Cada curs i cada participant –individualment o en grup– té unes definicions per resoldre. Amb aquesta iniciativa es pretén no només la participació en el rècord Guinness, sinó també fomentar l’interès dels alumnes per ampliar el seu lèxic en català.

Els mots encreuats gegants arriben a Terrassa

Més de 4.000 definicions

Després d’haver estat exposat a la Biblioteca Municipal Pere Calders, de Viladecavalls, i d’haver comptat en aquest municipi amb un gran èxit de participació, el projecte “Viladecavalls té la paraula”, consistent a participar en la resolució d’uns mots encreuats gegants creats per Romà Cervelló i Aran, arriba ara a Terrassa amb el títol “Vosaltres teniu la paraula”. Aquesta iniciativa s’emmarca dins la campanya Encomana el català, de la Secretaria de Política Lingüística.

Els alumnes del Servei Local de Català de Terrassa de cursos presencials poden formar part del rècord Guinness de participació en la resolució d’aquests mots encreuats. Ara mateix són 20 els cursos que hi participen, des del nivell elemental fins al de suficiència, i prop de 300 alumnes. Es preveu que a finals de maig, coincidint amb la finalització dels cursos de català, s’acabi també de resoldre l’enigma dels mots.


 


SLC de Terrassa

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes