25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 26 de setembre de 2018

L’exposició "Pompeu Fabra. Una llengua completa" a Vilafranca

A més de l'exposició, durant la tardor s'organitzen diverses activitats per commemorar l'Any Fabra a la capital de l'Alt Penedès, com la conferència "Dades i curiositats entorn del 'seny ordenador de la llengua'", la taula rodona "La llengua és un organisme viu" i el monòleg dramatitzat "Pompeu Fabra: jugada mestra!".

L’exposició

De l'1 al 17 d'octubre es pot visitar l'exposició Pompeu Fabra: una llengua completa a la Biblioteca Torras i Bages. Es tracta d'una exposició itinerant,  creada per la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) i gestionada pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), que presenta l'aportació de Fabra a la llengua catalana, el gran arrelament social de la seva figura i obra arreu de Catalunya i l'impuls a la llengua que va suposar el seu treball. L'horari de visita és el mateix en què la biblioteca està oberta.

Tardor amb Fabra

Dins del cicle "Tardor amb Fabra", durant el mes d'octubre i novembre es duran a terme altres activitats a Vilafranca per commemorar els 150è aniversari del naixement de Fabra i el centenari de la publicació de la Gramàtica catalana. A l'octubre, el dia 6 es farà una sortida al Parc Natural del Garraf, amb recorregut d'observació de l'espai natural de la mà de Bosc Verd i visita a l'observatori astronòmic; el 17, Mònica Montserrat, consultora a la UOC i creadora de la Ruta Pompeu Fabra, parlarà d'aquesta figura a la conferència "Dades i curiositats entorn del 'seny ordenador de la llengua'", a la mateixa Biblioteca Torras i Bages, i el 26, hi haurà la taula rodona "La llengua és un organisme viu. De la gramàtica de Fabra a la de l'Institut d'Estudis Catalans", a L'Agrícol, amb la participació d'Oriol Camps, Agnès Esquirol, Enric Gomà i Albert Pla Nualart. Finalment, el 8 de novembre, a L'Agrícol, es representarà el monòleg dramatitzat "Pompeu Fabra: jugada mestra!", a càrrec de la Companyia Inútils Mots.

Els actes de l'Any Fabra a Vilafranca, els organitzen la Direcció de Política Lingüística, l'Ajuntament de Vilafranca, el Servei de Català de Vilafranca i l'Alt Penedès (CPNL), Òmnium Alt Penedès, la Biblioteca Torras i Bages i L'Agrícol.


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes