25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 18 de setembre de 2018

David Paloma ofereix una conferència sobre Pompeu Fabra a Salou

La conferència obre una quinzena amb diversos actes perquè els ciutadans de Salou coneguin la figura i l'obra de Fabra i s'afegeix a la celebració de l'Any Pompeu Fabra a tot Catalunya

David Paloma ofereix una conferència sobre Pompeu Fabra a Salou

Ahir dilluns, David Paloma, professor de la Universitat de Barcelona, va pronunciar la conferència "Els dos projectes de Pompeu Fabra"  a la Sala d'Actes del Centre Cívic de Salou. Paloma va repassar de manera amena els moments clau de la vida de Fabra que marcaren la seva transcendent obra posterior, que és la base de la normativa del català modern.

Amb la conferència es donava el tret de sortida a una quinzena dedicada a recordar l'obra i la figura de Pompeu Fabra. D'aquesta manera Salou s'afegeix a la commemoració dels 150 anys del naixement del Mestre i els 100 anys de la publicació de la seva Gramàtica catalana. Ahir mateix, es va inaugurar l'exposició "Pompeu Fabra. Una llengua completa", una producció de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya. Es podrà visitar del 17 al 23, instal·lada al vestíbul del TAS; i del 24 al 30, a la Biblioteca Pública.

Finalment, el 26 de setembre, a les 18.30 h, a la Biblioteca es podrà veure el monòleg "Pompeu Fabra, jugada mestra!", d'Òscar Intente, un espectacle dramatitzat amb pensaments i reflexions al voltant del llegat de Fabra.

Els actes estan organitzats per l'Ajuntament de Salou, el Servei de Català de Salou del CPNL, la Biblioteca Municipal de Salou i la Direcció General de Política Lingüística.


Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes