25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 13 de setembre de 2018

Aquest setembre es reprenen els clubs de lectura fàcil al Baix Penedès

El Servei Comarcal de Català del Baix Penedès ja té preparada la programació de lectura fàcil per a tot el curs escolar 2018-2019 a l'Arboç i a la Bisbal del Penedès.

Aquest setembre es reprenen els clubs de lectura fàcil al Baix Penedès

Al Baix Penedès, els clubs de lectura fàcil de la Bisbal i de l'Arboç s'organitzen conjuntament amb les biblioteques municipals. L'activitat consisteix a cedir en préstec un llibre de lectura fàcil a cada participant, que el pot llegir una o diverses vegades, i un matí al mes les persones participants es troben a la biblioteca per comentar-lo, compartir punts de vista, centrar-se en algunes paraules o expressions concretes... És una proposta de caire lúdic i distès, i totalment gratuïta.

El dimarts 18 de setembre es farà la presentació del club de lectura fàcil a la Bisbal del Penedès, i es comentarà el llibre que els participants del curs anterior han llegit durant l'estiu: Un rellotge amb dues inicials, de Sílvia Llorente.

L'endemà, el dimecres 19, s'encetarà el curs del "Llegir parlar" a la Biblioteca de l'Arboç conversant entorn dels prejudicis, de les idees, opinions, maneres de fer i actituds que fan sentir simpatia o antipatia per persones o coses sense saber ben bé per què. S'utilitzarà el material "Prejudicis" del "Llegir per parlar, llegir per aprendre" núm. 40.

Aquesta activitat s'adreça a persones que no estan acostumades a llegir llibres en català, que volen millorar la comprensió lectora i que, també, volen practicar l'expressió oral, tot adquirint nou vocabulari, millorant la fluïdesa... Per participar-hi cal entendre el català i poder-s'hi expressar, encara que sigui amb mancances. Tothom que hi estigui interessat es pot adreçar a les biblioteques de l'Arboç i de la Bisbal o al Servei de Català del Baix Penedès (977 15 71 15 - baixpenedes@cpnl.cat).


Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes