25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 23 d'abril de 2009

El voluntariat penedesenc visita el Quiosc.cat al Vendrell i aprèn a ballar sardanes

Ambdues activitats formen part del programa d'activitats per al voluntariat del Baix Penedès del mes d'abril

Membres del “Voluntariat per la llengua” al Baix Penedès van visitar, el 18 d'abril, el Supermercat de revistes en català, que estava instal·lat a la plaça Nova del Vendrell.

El voluntariat penedesenc visita el Quiosc.cat al Vendrell i aprèn a ballar sardanes

El Quiosc.cat es va instal·lar a la plaça Nova del Vendrell

Aquesta activitat, organitzada conjuntament pel Centre de Normalització Lingüística de Tarragona i l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC), va servir als participants per conèixer el vast fons de publicacions periòdiques que existeixen en català i subscriure's gratuïtament, si volien, a alguna de les publicacions.

La visita va consistir, en un primer moment, en una breu explicació sobre què pretén l'APPEC a l'hora d'organitzar activitats com aquesta (normalitzar i fomentar l'ús de les revistes editades en llengua catalana) i què es podia trobar al Quiosc. Després, tothom va poder passejar per l'envelat, que estava dividit per seccions, per tal de poder triar, remenar i fullejar totes aquelles publicacions que fossin del seu interès. A la sortida, l'APPEC va oferir a tots els participants en aquest acte un lot de revistes en català.

Visita a la Colla Sardanista Dansaires del Penedès

L'altra activitat programada per a aquest mes d'abril es va dur a terme el dissabte 4 d'abril i va consistir en la visita a l'assaig de la Colla Sardanista Dansaires del Penedès. En aquesta activitat als membres del Voluntariat se'ls va explicar una mica d'història de la sardana i quines són les característiques principals d'aquesta dansa. Acabada aquesta petita introducció al món de la sardana, van poder sumar-se a l'assaig i practicar alguns passos de sardana.

Aquesta darrera activitat s'emmarca dins del programa “Aprenem amb la cultura”, coorganitzat conjuntament pel Consorci per a la Normalització Lingüistica, a través de l’Oficina de Català del Vendrell i del Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, i pel Patronat Municipal de Serveis Culturals del Vendrell.


SCC del Baix Penedès

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes