25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 20 de juliol de 2018

III Gimcana del Renaixement 2018 a Tortosa

Activitat de coneixement del patrimoni antic amb alumnes, voluntaris i aprenents

Dins de les activitats de llengua, cultura i cohesió del Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE), el 20 de juliol al matí, va tindre lloc la III Gimcana del Renaixement per conèixer el patrimoni i la Festa.

III Gimcana del Renaixement 2018 a Tortosa

Foto de grup dels participants a la Gimcana

Aprofitant l'avinentesa de la celebració de la Festa del Renaixement a Tortosa, el Voluntariat per la llengua del CNLTE va organitzar una gimcana en què, per mitjà de diverses preguntes, calia trobar certs elements del patrimoni arquitectònic del nucli antic de Tortosa i saber-ne el nom en català. Així es facilitava la pràctica de la llengua, ja que els participants podien fer les preguntes a qui vulguessin.

La Gimcana del Renaixement és el tercer any que s'organitza. Amb la participació de 25 persones, entre alumnes, voluntaris i aprenents, tingué lloc el divendres 20 de juliol, de 10.00 h a 12.30 h, pels carrers del nucli antic de Tortosa, dins del marc de la XXII Festa del Renaixement, una festa d'ambientació històrica emmarcada en el segle XV.

Hi participaren persones de Catalunya, el Marroc, Pakistan, Colòmbia, Equador, França, Cuba, etc. a les quals es facilità un plànol dels punts d'interès turístic de la ciutat i un programa de la Festa del Renaisement. Als participants que van encertar totes les preguntes i que van posar els noms dels elements en català els van lliurar un lot de material i llibres.

La catedral, els palaus Despuig i Oliver de Boteller, els Reials Col·legis, l'Espai Sant Domènec i el recinte de la Festa del Renaixement van ser alguns dels punts d'interès.


Ester Martí Accensi
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes