25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 22 d'abril de 2009

Els cursos Inicial i Bàsic de Cunit finalitzen amb activitats literàries

Les activitats s'han fet a la Biblioteca Municipal Marta Mata, inaugurada el novembre passat

L'alumnat del curs Inicial ha finalitzat el trimestre amb una visita a la Biblioteca Marta Mata i el de nivell Bàsic ha tancat el curs tot participant en un Club de Lectura.

 

Els cursos Inicial i Bàsic de Cunit finalitzen amb activitats literàries

Grup d'alumnes de Bàsic 2 de Cunit

Gràcies a l'acord entre l'Ajuntament de Cunit i el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), s'han dut a terme cursos de català de diferents nivells a l'Escola de Formació Dolors Paul. Tot i que ara finalitzen els cursos Inicial i Bàsic, encara s'hi estan impartint un curs de nivell Bàsic 1, que finalitzarà el mes de maig, i els cursos a distància dels nivells Intermedis i Suficiència.

L’alumnat de català inicial, d’acolliment lingüístic, que s'ha impartit de gener a abril ha tancat el curs amb una visita guiada a la Biblioteca Municipal Marta Mata. La visita ha tingut com a objectiu conèixer el servei d’informació i préstec, el material d’acolliment en la llengua respectiva i les noves tecnologies que ofereix, i molts alumnes també han aprofitat per fer-se el carnet d'usuaris.

Club de lectura

El curs de nivell Bàsic 2 també ha finalitzat. En la cloenda, els alumnes han participat en un Club de Lectura que s’ha presentat a la Biblioteca Marta Mata, aprofitant la setmana de Sant Jordi.

L'objectiu d'aquesta activitat ha estat promoure l'expressió oral a través d'un llibre de lectura adequat al seu nivell, en aquest cas Anna Frank. El diari d'una noia, de la col·lecció “Català Fàcil”, una col·lecció que s'edita amb la finalitat de facilitar la lectura d'obres mundialment conegudes a nous lectors, aprenents d'una segona llengua, persones amb especial dificultat per a la comprensió lectora, etc.

En aquest cas, Gerard Guasch, dinamitzador del Club de Lectura, ha plantejat als alumnes diverses preguntes i s’ha establert una conversa en grup, basant-se en els diversos temes que han sorgit en el transcurs de la lectura.


SCC del Baix Penedès

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes