25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 16 de juliol de 2018

La presidenta del Consorci visita les activitats del Voluntariat per la llengua a Tortosa

Ester Franquesa va compartir una estona amb dos voluntaris a la Biblioteca de Tortosa

La directora general de Política Lingüística de la Generalitat i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística, Ester Franquesa, visita les activitats del Voluntariat per la llengua (VxL) a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa.

La presidenta del Consorci visita les activitats del Voluntariat per la llengua a Tortosa

Un moment de la visita de la directora general de Política Lingüística de la Generalitat a la Biblioteca de Tortosa

D'una banda, la directora general va compartir una estona amb Rachid Bissi, voluntari, alumne del Centre de Normallització Lingüística Terres de l'Ebre (CNLTE) i exaprenent de VxL procedent del Marroc, i els aprenents del seu grup de conversa i lectura fàcil, la majoria procedents del Pakistan.

Rachid va explicar a la presidenta del Consorci com en dos anys ja ha après a parlar català després de cursar el nivell Bàsic i l'Elemental al CNLTE i, paral·lelament, haver estat aprenent del Voluntariat per la llengua amb diversos voluntaris. Durant l'estiu, coordina el grup de conversa i lectura fàcil a la biblioteca tortosina.

A continuació, Ester Franquesa va visitar el taller lúdic que dirigeix Gonzalo Luna a la mateixa biblioteca. Ell és voluntari, alumne i exaprenent de VxL tant a Gavà com a Tortosa, on fa dos anys que resideix. Gonzalo és de l'Uruguai i molt polifacètic, fa temps que és al nostre país i es va traslladar a Tortosa, on viu i treballa. Per la seva experiència i titulació, fa tasques de voluntariat amb infants i joves. A més, és un gran aficionat a la música i cantant amateur. De fet, ha actuat en actes del CNLTE durant el darrer any.

La presidenta del Consorci va agrair a Rachid i a Gonzalo la seua implicació amb les activitats del Voluntariat per la llengua, del CNLTE i de la biblioteca tortosina, així com el seu compromís amb la llengua catalana.


Ester Martí Accensi

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes