25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 13 de juliol de 2018

El Voluntariat per la llengua continua a l'estiu a Reus

La visita a l'exposició del fotògraf Sebastiao Salgado, un berenar sopar per a parelles lingüístiques i el Fem un beure, les activitats complementàries d'aquest període.

El Voluntariat per la llengua continua a l'estiu a Reus

Una de les parelles constiuïdes aquest estiu, la Marta i la Xishun

Un cop iniciats els cursos intensius de juliol, el Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus (CNL) engega una nova edició d'estiu del Voluntariat per la llengua (VxL), una iniciativa que promou l'ús de la llengua catalana en àmbits quotidians amb la formació de parelles lingüístiques entre persones que parlen habitualment en català (voluntaris) i persones interessades a adquirir fluïdesa (aprenents).

Les noves parelles es trobaran deu hores per conversar en català mentre fan qualsevol altra activitat. Les persones interessades a participar-hi encara s'hi poden inscriure a  www.vxl.cat, al 977 12 88 61 o al CNL (c. de l'Àliga de Reus, 1).

Avantatges per a voluntaris i aprenents

Els integrants de les parelles lingüístiques poden participar en les activitats complementàries que el CNL els organitza. Aquest juliol es continua oferint el Fem un beure, unes tertúlies obertes que es fan cada dimecres d'11 a 12 h a la cafeteria Núria del passeig de Misericòrdia.

Divendres dia 13, alumnes i parelles lingüístiques assistiran a una visita guiada a l'exposició "Gènesi, de Sebastiao Salgado, de l'Obra Social "la Caixa".

Finalment, el dia 18 , al parc del Mas Vilanova, les parelles lingüístiques faran un berenar sopar de cloenda.

A més, hi ha moltes entitats a Reus i la resta de Catalunya que col·laboren en el programa i ofereixen avantatges per als participants. Tots aquests avantatges es poden consultar al web del CNL (www.cpnl.cat/reus) o al web del Voluntariat per la llengua (www.vxl.cat).

Voluntariat virtual

A banda de la modalitat presencial, el Voluntariat per la llengua ofereix la modalitat virtual del programa, en què parelles de qualsevol punt del món es troben una hora a la setmana a través d'un programa de videoconferència per conversar en català. Estudiants de català d'arreu del món o persones que tornen al seu lloc d'origen però volen seguir practicant aquesta llengua tenen aquesta eina per millorar la seva fluïdesa. El CNL de l'Àrea de Reus actualment gestiona 3 parelles d'aquest tipus, les quals resideixen en diverses zones de l'Estat espanyol. 

Voluntariat per la llengua és un programa de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura gestionat pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL). El CPNL va iniciar el programa l'any 2002, a Cornellà de Llobregat, amb 19 parelles participants. Des del 2003 ja hi ha participat més de 110.000 parelles.


CNL Àrea de Reus
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes