25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 6 de juliol de 2018

L'Associació d'Amistat Finlàndia-Catalunya, interessada pel Voluntariat per la llengua

Ahir dia 6 de juliol va tenir lloc a l'Espai Avinyó (una de les seus del centre d'acolliment lingüístic del Centre de Normalització Lingüística -CNL- de Barcelona) una trobada amb representants de la Finland-Catalonia Friendship Association que havien mostrat interès a col·laborar amb el Voluntariat per la llengua (VxL).

L'Associació d'Amistat Finlàndia-Catalunya, interessada pel Voluntariat per la llengua

En concret, va ser el director executiu de l'associació finlandesa (Janne Riitakorpi) qui va proposar aquesta reunió amb responsables del VxL al seu voluntari lingüístic (Ramon Rom), amb qui havia format una parella lingüística en modalitat virtual  el juny de l'any passat. A més de Rom i Riitakorpi, hi van assistir Anna Sirkiä i Mikko Alkio  (president de l'Associació d'amistat Finlàndia-Catalunya). Per part del VxL, els van atendre Anna Gallego, coordinadora del programa al Consorci per a la Normalització Lingüística i el dinamitzador del VxL del CNL de Barcelona, Marcel Pellejà.

La reunió va servir per conèixer la manera com el VxL, de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, i aquesta associació amb seu a Helsinki desenvolupen objectius comuns: la promoció de la llengua i la cultura catalanes. Des de Catalunya, amb la formació de parelles lingüístiques perquè els aprenents de la llengua puguin practicar-la amb els voluntaris i també amb l'establiment d'una xarxa d'entitats i comerços que fomenten l'ús del català en diferents àmbits. Des de Finlàndia, amb l'organització de cursos de català i d'esdeveniments relacionats amb la llengua, la cultura i la història de Catalunya.

Per a Riitakorpi, coneixedor del VxL en primera persona, la modalitat virtual del programa és una bona oportunitat tant per als finlandesos que estan aprenent català com per a la comunitat de catalanoparlants a Finlàndia. La intenció, doncs, és promoure especialment el VxL des de l'associació per tal que aprenents i voluntaris tinguin una parella lingüística (resident a Catalunya o a d'altres llocs del món) amb què conversar en català a través de videoconferència. A més, es van explorar altres possibilitats de col·laboració, com ara activitats en línia que es poguessin oferir des de qualsevol dels dos països.

La Finland-Catalonia Friendship Association, fundada el maig d'aquest any, és una associació cultural sense ànim de lucre finançada principalment amb donacions i subvencions privades.


Àmbit de Formació i Foment del CPNL
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes