25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 5 de juliol de 2018

El CNL de l'Àrea de Reus celebra el final de curs homenatjant Fabra i amb un concert de la coral Canta amb el cor

Ha impartit 54 cursos presencials amb 1.300 inscrits. A més, s'hi han constituït 208 parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua.

El CNL de l'Àrea de Reus celebra el final de curs homenatjant Fabra i amb un concert de la coral Canta amb el cor

Un instant de l'acte

El Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL) ha celebrat aquest  dimecres 4 de juliol al Teatre de l'Orfeó Reusenc la cloenda dels cursos de català i del programa Voluntariat per la llengua (VxL) de Reus i del Baix Camp.

Enguany el Servei Local de Català de Reus i el Servei Comarcal de Català del Baix Camp  han organitzat a Reus 54 cursos, han tingut 1.300 inscripcions i han constituït 208 parelles lingüístiques.

A l'acte, presentat i protagonitzat per alumnat i voluntariat del CNL, hi va intervenir la directora del CNL, Anna Saperas, que va voler fer un reconeixement públic al seu equip "per la feina ben feta, amb rigor, i sempre amb ganes d'innovar i millorar".

Tot seguit, un audiovisual de l'InfoK de TV3 va donar pas a la lectura i interpretació de textos per descobrir curiositats sobre Pompeu Fabra, del qual enguany se celebren els 150 anys del naixement: fragments de Domènec Guansé, de Carola Fabra i un poema de Miquel Martí i tot amb el mateix mestre Fabra interpretat per un alumne com a nexe d'unió.

M. Dolors Sardà, presidenta del Consell del CNL i regidora d'Ensenyament i Política Lingüística es va adreçar a l'alumnat i al personal del CNL, als quals va felicitar,  i va comentar que "només amb constància aconseguirem el nostre objectiu, que el català sigui una llengua plenament normalitzada i la llengua de cohesió social a les nostres viles". Tot seguit  va introduir la coral "Canta amb el cor" i va agrair a l'Orfeó Reusenc i a la Fundació Privada Reddis "el seu entusiasme des del primer moment que els vam presentar la idea, que ha fet possible que el projecte esdevingués una realitat".

El primer bloc d'intervencions va acabar amb paraules d'agraïment d'Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística, que va destacar que aquell "acte de cloenda dels cursos, protagonitzat per alumnes, era el millor homenatge a Pompeu Fabra i a la llengua catalana", i va qualificar la idea del Canta amb el cor d'estratègia excel·lent per aprendre català.

Va ser llavors el torn de l'esperat concert d'estrena de la coral Canta amb el cor, formada per alumnes i participants del VxL, que dirigida per Marc Guerris i acompanyada en la primera peça per l'Orfeó Reusenc, que l'apadrinava, va començar amb "Aqueres montanhes", una cançó en aranès, també llengua oficial de Catalunya a l'Aran.

Tot seguit van interpretar els cànons "Cànon del molí", "Mosques i mosquits" i "Dins el mar, la vela blanc" i acompanyats al teclat per Albert Galcerà, director artístic de l'Orfeó, "Mariagneta" i "Quan tot s'enlaira".

Carles Pellicer, alcalde de Reus, va cloure l'acte fent un reconeixement poètic a totes aquelles persones que tenen la voluntat d'aprendre el català i va sorprendre els membres de Canta amb el cor amb la invitació de ser la coral que interpreti el "Cant dels segadors" a l'acte institucional de l'Ajuntament l'Onze de Setembre.

Àlbum de fotos 1/3: l'entrada

Àlbum de fotos 1/2: Descobertes sobre Fabra

Àlbum de fotos 3/3:  Canta amb el cor

Vídeos de l'acte de cloenda

Reportatge de Canal Reus TV


CNL Àrea de Reus
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes