25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 3 de juliol de 2018

El Consorci per a la Normalització Lingüística, obert per vacances

El CPNL assoleix 3.522 inscripcions per a més de 183 cursos d'estiu. Gairebé un 90 % de l'oferta d'estiu són cursos inicials i bàsics.

El Consorci per a la Normalització Lingüística, obert per vacances

Un any més, l'estiu ja no és cap impediment per aprendre català. El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) programa més de 183 cursos intensius des de finals de juny fins al setembre, pensats sobretot per a aquelles persones que durant el curs habitual no poden combinar-se els horaris per assistir a classe, o bé perquè han arribat fa poc a Catalunya i necessiten coneixements bàsics accelerats de llengua.

Els diferents centres de normalització lingüística repartits per 22 punts de tot el territori, amb 146 punts de servei i d'atenció al públic, atenen les necessitats formatives que detecten a l'entorn, amb una planificació de cursos organitzats nivells, horaris i modalitats flexibles i adaptables, per facilitar al màxim l'aprenentatge.

En aquest sentit, ja s'han programat arreu de Catalunya més de 183 cursos durant aquest període, un 73,6 % dels quals són de nivell bàsic; un 15,7 %, de nivell inicial, i un 10,5 %, específics i  complementaris.

Pel que fa al nombre d'inscripcions, 3.522 persones s'han matriculat a l'oferta d'estiu. Un 96,3 % d'aquestes inscripcions corresponen als cursos inicials i bàsics.

Els cursos inicials són cursos adreçats a persones nouvingudes, que no entenen el català i que volen adquirir les habilitats orals de comprendre i fer frases simples, que els permeti actuar mínimament en situacions quotidianes. Els cursos bàsics responen a la finalitat que l'aprenent, quan completa el nivell, pugui resoldre en català les necessitats fonamentals de la vida quotidiana.

Per la seva banda, els cursos específics permeten millorar la pràctica oral i escrita de la llengua i comunicació, practicar aspectes concrets de gramàtica o adquirir coneixements lingüístics específics dels seus àmbits professionals.

El cercador de cursos del web del Consorci permet buscar-los per localitat, per comarca, per nivell i per modalitat.


El Consorci és compromís i servei

La prioritat del Consorci per a la Normalització Lingüística és donar resposta a les persones amb menys habilitats comunicatives en llengua catalana, que necessiten introduir-se a l'aprenentatge del català, per poder-se desenvolupar amb normalitat i amb igualtat d'oportunitats, sobretot per accedir al món laboral, o per promocionar-hi, però també per viure amb naturalitat totes les dimensions de la vida en societat: a les botigues, a les entitats, a l'escola, a l'administració, a la feina, etc.

L'ambient d'estiu propicia la trobada relaxada i distesa entre els alumnes, la qual cosa afavoreix la conversa espontània i la comunicació desinhibida entre els aprenents que s'estan iniciant en la llengua catalana.

El servei que fa el Consorci amb l'apropament de la llengua a les persones que hi presenten més dificultats és, sens dubte, una contribució a la construcció d'una societat catalana plural i diversa, cohesionada socialment i vertebrada a l'entorn de la llengua.


Certificats oficials

Els cursos de català organitzats pel CPNL segueixen els programes de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística. Els certificats de nivell que expedeix el Consorci són equivalents als certificats oficials de la DGPL i es corresponen amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR).


Àmbit de Projecció i Comunicació
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes