25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 2 de juliol de 2018

El VxL del Prat de Llobregat fa l’activitat educativa Apropa’t al camp

Aquesta va ser l'última sortida abans de l'estiu

El VxL del Prat de Llobregat fa l’activitat educativa Apropa’t al camp

El divendres 22 de juny, un grup de persones del Voluntariat per la llengua del Prat de Llobregat van fer l'activitat Apropa't al camp a la finca de la Marina, situada al costat dels Espais Naturals del riu Llobregat. Aquesta finca és de propietat municipal i s'hi pot veure una mostra de les diferents etapes per les quals ha passat l'agricultura al Delta: el secà, el conreu de l'arròs i el regadiu. 

Sota els principis de l'agricultura ecològica, la finalitat d'aquests conreus és estrictament pedagògica: donar a conèixer les tècniques tradicionals del conreu al Delta durant les visites. L'activitat està pensada per als alumnes de les escoles del Prat però també les fan adaptades per a persones adultes. El CNL va considerar que era una bona activitat per conèixer més a fons el nostre entorn i la tradició agrícola del Prat.

En primer lloc, el grup va anar a un mirador que hi ha dins dels Espais Naturals a veure el riu. Des d'allà, el guia va explicar com es va crear el Delta i com l'activitat humana (ampliació del port, el desviament del riu, etc.) ha afectat el terreny. També va explicar la tradició agrària del municipi. 

Alguns dels voluntaris i voluntàries van compartir anècdotes i van afegir informació a les explicacions del guia (per exemple, a quines finques es plantava cada cosa i com es deien les masies que hi havia) ja que eren fills de cases de pagès del municipi o els seus pares havien treballat al camp. 

Després de la visita i de les explicacions dalt del mirador, el grup va entrar a la finca i va visitar les diferents zones: la de secà, la d'arbres fruiters, la de conreu d'hortalisses i la de la carxofa Prat. També hi havia un petit galliner amb gallines de la raça Prat. El guia va explicar que les gallines els agraden molt als nens i nenes de les escoles.  
La visita va ser molt agradable. A part dels coneixements adquirits, es va fer una petita excursió pel Delta i el grup va poder aprofundir en el coneixement de l'entorn i de la història agrícola de la ciutat del Prat. 


Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes