25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 2 de juliol de 2018

El VxL del Prat de Llobregat visita la presó Model

Voluntaris i voluntàries del Prat van conèixer la història de la presó i en van veure una part de les instal·lacions

El VxL del Prat de Llobregat visita la presó Model

El divendres 8 de juny, un grup de 30 persones del Voluntariat per la llengua van anar a Barcelona per fer una visita a la Presó Model. La iniciativa de fer aquesta visita va sorgir a les tertúlies VxL que es fan cada dimecres durant el curs escolar.

La visita va tenir dues parts. A la primera, el grup es va reunir al pati d'entrada i va sentir les explicacions sobre la història de la presó, i a la segona van fer la visita de les instal·lacions en grups petits. Els espais que es podien visitar eren la paqueteria, el locutori, el centre del panòptic, les galeries 4 i 5 i el pati poliesportiu.

Aquesta sortida va ser una visita molt especial, perquè habitualment el grup de Voluntariat per la llengua acostuma a fer activitats culturals que els resulten interessants i atractives i que els omplen de satisfacció. En aquest cas, la visita tenia molt de valor cultural, però el lloc evocava la part més negativa de la nostra memòria històrica. La visita a les instal·lacions més aviat va despertar una sensació d'angoixa als visitants, quan pensaven en totes les històries personals que han vist aquelles parets. De tota manera, els assistents van valorar molt positivament la sortida perquè van poder conèixer un espai de Barcelona del qual s'ha parlat molt i que fins ara no estava obert al públic.


Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes