25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 29 de juny de 2018

Més de 300 professionals del CPNL comparteixen experiències i coneixement a les III Jornades del Consorci

El 28 de juny, el Consorci per a la Normalització Lingüística va organitzar les III Jornades del CPNL per a la Millora Professional: Recursos, Eines i Habilitats. Compartim!, amb la finalitat d'afavorir la trobada i l'intercanvi d'experiències i d'opinions de les persones que treballen al Consorci. Les Jornades es van fer al Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i s'emmarquen en el Pla de formació del personal del CPNL de l'any 2018.

Més de 300 professionals del CPNL comparteixen experiències i coneixement a les III Jornades del Consorci

Ester Franquesa i Josep Madorell en un moment de la inauguració de les Jornades

Més de 300 professionals del Consorci van aprofitar la jornada per compartir habilitats, coneixements, reflexions, opinions personals i experiències, com una manera molt eficaç de treure al màxim de profit del treball en equip i d'establir ponts de comunicació productiva i positiva dins de l'organització.

La inauguració de la Jornada va anar a càrrec d'Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL, que durant la seva intervenció va remarcar la bona feina i els bons resultats dels darrers anys del CPNL en tots els àmbits d'actuació amb l'objectiu que la llengua catalana sigui la llengua comuna de les persones que viuen a Catalunya. Franquesa també va destacar la importància de les Jornades fent referència a una cita de Michael Jordan afirmant que "aquestes jornades són per fer equip entre persones amb molt de talent. El talent guanya partits; el treball en equip i la intel·ligència compartida guanya campionats".

La ponència «Ambició, motivació i treball en equip», a càrrec de Xesco Espar, va obrir la sessió, per posar al centre del debat la importància de valorar el treball en equip i l'aprofitament de les múltiples capacitats individuals, per a benefici del grup i de la institució, però també per a satisfacció i creixement personals. Segons Espar: "Actitud, esforç i ambició porten a excel·lència i ens fan créixer" i va anunciar que els valors dels treball en equip són: la generositat, la humilitat, la confiança, l'entusiasme i el compromís. L'exjugador i exentrenador d'handbol del FC Barcelona va afirmar que el fracàs està al costat de l'èxit i que els obstacles ens permeten créixer: els problemes són regals del futur.

Posteriorment, per part dels professionals del Consorci es van presentar tallers i experiències sobre actuacions concretes estan duent a terme i es van introduir per primera vegada els espais de debat i d'aprenentatge, coneguts com a Edcamp, sobre temàtiques d'interès general. Aquests espais van permetre l'intercanvi de coneixement i la interacció entre el personal de l'organització.

I, finalment, la xerrada «Lideratge per a l'aprenentatge compartit», a càrrec de Màrius Martínez, va donar les claus per assolir el progrés i el profit a partir de la pròpia organització. Durant la ponència Martínez va afirmar que "vivim en una societat estructuralment en crisi i les organitzacions també. Les crisis sovint són oportunitats" i que el moment per replantejar les coses en una organització no és quan aquesta comença a anar malament, s'ha de fer quan tot va bé. També va donar pautes sobre les coses que podem fer per canviar el nostre entorn laboral: actitud positiva i constructiva i diàleg entre iguals.
 
Josep Madorell, gerent del CPNL, en les seves intervencions va destacar que les Jornades són transversals a tots els perfils professionals del Consorci i que són un espai per conèixer i reconèixer les persones que treballen al CPNL i la feina que fan. A continuació, va agrair la tasca duta a terme per totes les persones que havien fet possible les Jornades, la Comissió Organitzadora, els centres de normalització lingüística protagonistes dels tallers, els Edcamp i les experiències, i també va fer un reconeixement a tot el personal del CPNL. Josep Madorell també va anunciar l'inici del projecte de la Gestió del coneixement al Consorci i la continuïtat dels premis SIRGA. Finalment va fer pública la data de les properes Jornades: el 27 de juny de 2019.

Les III Jornades del CPNL van servir, també, per homenatjar Pompeu Fabra, en l'any de commemoració dels 150 anys del seu naixement. L'actor Òscar Intente va representar el monòleg Pompeu Fabra: jugada mestra!. L'espectacle utilitza la metàfora esportiva per introduir-nos a la dimensió científica, humana i ciutadana del geni ordenador de la llengua catalana.


Àmbit de Projecció i Comunicació
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes