25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 22 de juny de 2018

Nous enfocaments per a l’aprenentatge de la llengua al Consorci per a la Normalització Lingüística

El CPNL aposta per la millora contínua dels seus professionals. El poliglot autodidacte Edward Graham imparteix un curs a una setantena de professionals del Consorci.

Nous enfocaments per a l’aprenentatge de la llengua al Consorci per a la Normalització Lingüística

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) ofereix periòdicament formació als seus tècnics amb la voluntat d'anar millorant la manera en què facilita el coneixement i l'ús de la llengua catalana a la població adulta del país.

Amb aquest objectiu, sovint es trien formadors externs que puguin aportar noves visions i maneres de fer als professionals del CPNL.

Aquest ha estat el cas del curs Com fer que parlar català sigui un hàbit, que van rebre una setantena de professors, dinamitzadors i responsables de diferents àrees, el 15 de juny, al Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada de Barcelona.

La formació va anar a càrrec del nord-americà Edward Graham, poliglot autodidacte amb 8 idiomes, que va explicar la seva particular metodologia d'immersió lingüística. Graham, a més, coneix el CPNL com a usuari, ja que el domini del català adquirit l'ha portat a participar en el Voluntariat per la llengua com a voluntari i actualment té un aprenent italià com a parella lingüística.

Al llarg de les 4 hores que va durar el curs, Graham va exposar la seva concepció de l'aprenentatge d'una llengua i la manera com s'han de retroalimentar coneixement i ús. Participar d'activitats en la llengua que s'està aprenent o aprofitar les oportunitats reiteratives de la vida quotidiana (com ara comprar, utilitzar el transport públic, etc.) van ser dos dels aspectes que va destacar. De fet, una de les pràctiques que es van fer va ser la creació de mapes d'ús lingüístic, un sistema que permet identificar a l'aprenent els llocs que recorre habitualment i on podria practicar el català.

Els assistents a la formació van poder experimentar, a través d'un joc de rol a mode de "Speed Dating" (cites ràpides) les diverses situacions amb què un aprenent de català es pot trobar al carrer.

Tot plegat va servir per descobrir noves formes de motivar l'alumnat dels cursos del CPNL a utilitzar la llengua que aprenen a l'aula i de preparar-los davant situacions que els poden fer desistir en algun moment.


Àmbit de Projecció i Comunicació

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes