25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 18 de juny de 2018

El SLC de Cambrils celebra els 25 anys amb un passeig per la història de l'escola a Catalunya i un concert de la coral Canta amb el cor

L'Ajuntament de Cambrils va obsequiar el SLC amb un diploma de reconeixement de la seva tasca a favor de la llengua.

El SLC de Cambrils celebra els 25 anys amb un passeig per la història de l'escola a Catalunya i un concert de la coral Canta amb el cor

L'alcaldessa de Cambrils amb l'equip del SLC

Divendres dia 15 de juny  el Servei Local de Català de Cambrils (SLC), que forma part del Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura,  va celebrar els  25 anys d'activitat al municipi coincidint amb la cloenda dels cursos de català i del Voluntariat per la llengua.

A l'acte d'enguany, com sempre protagonitzat per alumnat i voluntariat, es va fer un recorregut per la història de l'escola a Catalunya, amb representació d'escenes d'El florido pensil  o la lectura de la "Carta als mestres", de Carles Capdevila, entre altres, i va acabar amb la preestrena la coral Canta amb el Cor, integrada per persones vinculades al Centre de Normalització Lingüística i dirigida per Marc Guerris. Entre mig, diversos alumnes i exalumnes van explicar el que havia suposat per a ells el seu pas pel Servei Local de Català de Cambrils i van agrair a les seves professores el seu suport i estímul que els van ajudar a aconseguir els seus objectius.

En el decurs de l'acte, la responsable del SLC, Helena Martínez, que hi treballa des del setembre de 1992, quan l'Ajuntament de Cambrils es va integrar al Consorci per a la Normalització Lingüística, va explicar que aquest any acadèmic 2017-2018 s'han organitzat 21 cursos, amb 365 inscripcions, i 45 parelles lingüístiques, i també va fer una valoració emotiva de tot el període al front del Servei.

Per la seva banda Anna Saperas, directora del Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura, del qual forma part el SLC de Cambrils, va felicitar l'equip per la seva bona tasca i va repassar la història del Servei: va destacar que al llarg de la seva existència ha organitzat un total de 446 cursos de català per a adults amb 8.927 inscripcions d'alumnes procedents tant de Catalunya com d'arreu del món. També que ha posat en marxa 634 parelles lingüístiques del programa Voluntariat per la llengua o que durant aquest període s'han revisat 3.536 pàgines, s'han fet sessions de recursos lingüístics per al personal de l'Ajuntament i s'han administrat proves de català en els processos de selecció de l'Administració local.

Aquestes dades es  poden repassar amb més deteniment en una petita exposició que es va presentar divendres i que itinerarà durant els propers mesos per diversos equipaments municipals.

La presidenta del CNL, M. Dolors Sardà, va presentar el projecte Canta amb el cor i va  agrair la professionalitat i dedicació de les tècniques del SLC de Cambrils.

Després del concert va cloure l'acte Camí Mendoza, alcaldessa de Cambrils, que va lliurar a l'equip del Servei Local de Català un diploma en reconeixement de la tasca feta durant aquest quart de segle i va felicitar també l'alumnat i el voluntariat lingüístic que ha fet gran el SLC.

L'acte es va acabar de manera festiva amb un pica-pica que van aportar els mateix alumnes i voluntaris.


CNL Àrea de Reus
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes