25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 11 de juny de 2018

Capmany i Pedrolo, protagonistes de la cloenda dels cursos de català i del VxL a Sant Pere de Ribes

L'acte de cloenda va consistir en una xerrada sobre M. Aurèlia Capmany i Manuel de Pedrolo i la lectura en veu alta d'un seguit de textos representatius de l'obra i el pensament d'aquests dos autors

Capmany i Pedrolo, protagonistes de la cloenda dels cursos de català i del VxL a Sant Pere de Ribes

La sala d'actes de l'entitat cultural Ger, entitat col·laboradora del Voluntariat per la llengua (VxL), es va omplir amb les més de 50 persones que van assistir a l'acte M. Aurèlia Capmany i Manuel de Pedrolo. Dues veus, un compromís. El Servei Local de Català de Sant Pere de Ribes s'afegia, així, a la commemoració del centenari del naixement d'aquests dos escriptors tan importants per a la literatura i la cultura del segle XX al nostre país.

En primer lloc, Àngels Parés, catedràtica de llengua i literatura catalanes i historiadora, va fer una conferència rigorosa i molt amena per presentar el context històric i les claus per entendre aquestes dues figures i les seves obres. Va explicar, també, el valor tant de les obres literàries com de la  feina com a articulistes i activistes culturals i polítics de Capmany i Pedrolo.

Després, alumnes dels cursos de català, participants del VxL, membres de la Xarxa Feminista de Ribes i les Roquetes i de l'entitat Ger van llegir fragments d'algunes de les obres dels dos autors. Tots van mostrar la bona feina de preparació feta prèviament a la lectura pública i van rebre la compensació en forma dels aplaudiments i felicitacions dels assistents.

Anna Vidal, tècnica del Servei de Català, i Ginesta Garriga, de l'entitat Ger, van cloure l'acte agraint a tots els participants la seva col·laboració desinteressada  i, al públic, l'assistència a l'acte.

Àngels Parés va presentar les claus per entendre les dues figures i les seves obres.

Alumnes de català, participants del VxL i membres de la Xarxa Feminista de Ribes i les Roquetes i de l'entitat Ger van llegir fragments d'obres dels dos autors.


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes