25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 7 de juny de 2018

Xerrada de Gemma Ruiz a Castellar del Vallès

Dimarts 5 de juny, a les 19 h, més de 50 persones van desafiar les inclemències meteorològiques per assistir al col·loqui sobre la novel·la Argelagues a la Biblioteca Municipal Antoni Tort de Castellar del Vallès.

Xerrada de Gemma Ruiz a Castellar del Vallès

Aquesta activitat, organitzada pel SLC de Castellar del Vallès i la Biblioteca Municipal, s'emmarcava en el programa Autors a les aules de la Institució de les Lletres Catalanes.

L'autora, la periodista i escriptora Gemma Ruiz, va explicar quina havia estat la gènesi del llibre i com havia hagut de lluitar per mantenir el títol de l'obra, que l'editorial considerava poc comercial. La resistència d'aquesta planta a les condicions adverses funcionava com a metàfora perfecta de les protagonistes de la història, algunes de les quals eren presents entre el públic.

Argelagues explica la vida de tres avantpassades de l'autora, tres dones de diverses generacions al llarg del segle XX, entre Castellterçol i Sabadell, del Vallès rural al Vallès urbà. L'esforç per adaptar-se als efectes de la revolució del tèxtil, el pas de la vida a pagès a la vida als afores d'una ciutat en procés d'industrialització, i sobretot els canvis que es produeixen en la vida diària familiar. Els fets i les veus reivindiquen, per si mateixos, el paper de la dona en l'evolució de la societat catalana. L'obra és un relat èpic i emotiu sobre aquestes dones i també un homenatge.

La sabadellenca Gemma Ruiz és una de les cares televisives més conegudes de la crònica periodística cultural. Argelagues és la seva primera novel·la i se n'han venut més de 15.000 exemplars.

L'acte va comptar amb l'assistència dels alumnes del curs S3 i de diversos participants en el programa de les parelles lingüístiques.

L'acte es va acabar amb la tradicional signatura de llibres per part de l'autora.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes