25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 4 de juny de 2018

El Diccionari general de la llengua catalana de Pompeu Fabra, protagonista destacat de la catifa del Servei de Català de Mollet Any Pompeu Fabra!

26a Trobada de Catifes de Flors de Corpus de Mollet del Vallès (El Casal) i homenatge a Pompeu Fabra

El <i>Diccionari general de la llengua catalana</i> de Pompeu Fabra, protagonista destacat de la catifa del Servei de Català de Mollet Any Pompeu Fabra!

Una catifa de 5 metres de llargada per 2 metres d'amplada, 300 clavells vermells, 100 roses de color rosa pal, 60 kg de carbonat de calci, 5 kg de sal lila, 5 kg de sal blava, 1 cistell de ginesta i 1 cistell de gespa natural, cordó negre i vermell, cartró ploma folrat de paper vermell, retolador daurat per a les lletres, goma Eva per a les pàgines, suport esponjós, hores de paciència de passar el cordó amb la silicona i molt entusiasme de voluntaris i aprenents lingüístics o d'alumnes dels cursos de català el dia de Corpus és el que han donat color  al dibuix de la catifa del Servei de Català de Mollet, dedicada, aquest any, a l'Any Pompeu Fabra.

Des de l'any 2010, El Casal, entitat adherida al Voluntariat per la llengua, ha convidat les parelles lingüístiques i l'alumnat dels cursos de català per adults a fer la catifa de Corpus del Servei de Català. Hi ha aprenents lingüístics que ja han passat a ser voluntaris lingüístics, alumnes que ens continuen acompanyant any rere any i que cada vegada que és Corpus, tenen una cita amb la catifa. El que suposa crear un dibuix, rumiar-lo, dibuixar-lo, passar-hi cordó pel contorn del dibuix  per tenir-lo a punt, preparar el material i el millor, sentit aquell rau rau a l'estómac el dia de les catifes, perquè és important que faci bon dia i no massa vent, és únic. És veritat que s'hi ha de ser d'hora, molt d'hora i que sempre és diumenge.

El diumenge 3 de juny, a partir de les 7 h, ja han començat els viatges del material des de El Casal fins a la Rambla i tothom s'ha anat vinclant cap a la catifa, aquest any mirant el cel amb preocupació, perquè anunciaven pluja. L'emoció d'anar fent de mica en mica, de crear i de poder participar en un acte tan especial és indescriptible. Si hi afegim el rau rau especial d'aquest any, amb la catifa dedicada a Pompeu Fabra, el Mestre, i el fet de tenir el Diccionari Pompeu Fabra com a màxim protagonista, amb un cel que anava deixant petites gotetes... sense paraules! Volíem tenir prou temps per acabar-la! L'esforç s'ho valia i l'homenatge a Pompeu Fabra, també.

Veure l'ou com balla va lligat a la diada de Corpus i a les catifes. Per això, també ens ha acompanyat durant tota la jornada.

La colla del Ball de Gitanes i l'Esbart Dansaire de Mollet havia de desfer les catifes a les 20 h, però la pluja ha vingut cap al migdia i també ha fet el seu dibuix particular i, a la seva manera, ens "ha trepitjat" les catifes. Tota aquella feinada s'ha anat difuminant.  Tots som, però, del mateix parer: "Ha valgut la pena!". Fins a la propera Trobada de Catifes de Corpus de El Casal de Mollet!

Agraïm tota la implicació dels participants, per la bona feina i, sobretot, el nostre agraïment principal a El Casal.

Recull de fotos des que es va començar a preparar la catifa fins al dia de l'estrena, Corpus.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes