25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 1 de juny de 2018

El joc de l’Endevina-la! torna a ser un gran èxit de participació a Cardedeu

Del 23 d'abril al 19 de maig, infants i adults s'ho han passat d'allò més bé intentant resoldre els jeroglífics. Enguany, hi hagut més establiments i participants que l'any passat!

El joc de l’Endevina-la! torna a ser un gran èxit de participació a Cardedeu

Núria Hernández, regidora, traient una de les butlletes premiades

L'Oficina de Català de Cardedeu i les regidories de Desenvolupament Econòmic Local i d'Educació amb la col·laboració de la Xarxa de Comerç de Cardedeu han organitzat, per tercer any al municipi, el joc d'enginy i llengua Endevina-la!, que té l'objectiu de promoure l'ús de la llengua catalana al comerç d'una manera lúdica, engrescadora i que propiciï que la gent (grans i petits) s'acosti als establiments per participar en un joc de llengua.

El joc de l'Endevina-la! s'ha dut a terme a 54 comerços de Cardedeu del 23 d'abril  al 19 de maig. S'han exposat 55 jeroglífics. Per participar-hi només calia passejar pel poble, mirar els aparadors, desxifrar els jeroglífics, entrar al comerç, emplenar una butlleta amb la resposta i les dades personals, i dipositar-la a l'urna que hi havia en el mateix establiment.  

El joc lingüístic Endevina-la!, basat en els jeroglífics de Jordi Esteban i promogut pel  Centre de Normalització Lingüística del Vallès, s'ha estès amb èxit en altres poblacions catalanes, a més del Vallès Oriental.

GUANYADORS DELS PREMIS ENDEVINA-LA! 2018

El sorteig es va fer el dijous 31 de maig, a les 12 del migdia, a la llibreria papereria ÀGORA, al carrer de la Mare de Déu del Pilar, 212, amb la presència de les regidores Isabel Sallés i Núria Hernández; M. Luz Cambero, de la Xarxa de Comerç; Guillermo Piñeiro, propietari de l'establiment; Ivet Parera, dinamitzadora comercial i Assumpta Relats, tècnica de l'Oficina de Català de Cardedeu.

*El lliurament de premis es farà el proper dimarts 5 de juny, a les 6 de la tarda, al carrer de Baix, davant de Compàs i El gat Corneli.

Els premiats són:

  - Guim Rosales Gonzales, 9 anys - Premi entre els encertants menors de 12 anys: 1 val de 50 euros per gastar a les botigues participants. Mà innocent: M. Luz  Cambero, membre de la Xarxa de Comerç de Cardedeu

 - Abel González Correa, 13 anys - Premi entre els encertants majors de 12 anys: 1 val  de 50 euros per gastar a les botigues participants). Mà innocent: Guillermo Piñeiro, propietari d'Àgora.

 - Paula Urgell i Vilà, 19 anys  - Premi entre els encertants que han resolt correctament  més jeroglífics: 1 val de 100 euros per gastar a les botigues participants. Mà innocent: Núria Hernández, regidora de Desenvolupament Local, Formació i Ocupació

Dades de participació:

- Total butlletes emplenades: 3.444

- Total butlletes encertades:   2.966 (86%)

- Nombre total de participants: 431

    - menors de 12 anys: 183 (43%)

    - majors de 12 anys): 241 (57%)

Persones que han resolt més de 50 jeroglífics correctament: 9

Ariadna Santamaria Gironès (21 anys), Bernd Passani (7 anys) Carla Cullell Moltó (18 anys), Gemma Casanovas Mateu (29 anys), Itziar del Moral (10 anys), Luis Barona Casanova (21 anys), Mariona Caball Sangrà (9 anys), Meritxell Ibáñez (44 anys) i Paula Urgell i Vilà (19 anys)

L'enhorabona a ells i a tots els participants! I gràcies a la Xarxa de Comerç de Cardedeu i a tots els comerços que hi han col·laborat!


Oficina de Català de Cardedeu
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes