25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 15 d'abril de 2009

El curs de català en línia Parla.cat té actualment 17.362 persones inscrites

Aquest dimecres, 15 d’abril, el secretari de Política Lingüística, Bernat Joan, i el delegat del Govern, Lluís Salvadó, han presentat a la Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre, a Tortosa, el nou portal per aprendre català a Internet.

El curs de català en línia Parla.cat té actualment 17.362 persones inscrites

Un moment de la presentació del Parla.cat a Tortosa.

El Parla.cat és un entorn d’aprenentatge de català en línia que té per objectiu posar a disposició de tothom, independentment de l’origen, residència o nivell de coneixement del català, materials didàctics per aprendre la llengua o millorar les habilitats comunicatives. Aquesta és una eina de la Secretaria de Política Lingüística del Departament de la Vicepresidència i l’Institut Ramon Llull, en col·laboració amb el Consorci per a la Normalització Lingüística.

El secretari de Política Lingüística, Bernat Joan, ha destacat que aquesta és una eina que està en primera línia de les tecnologies d’ensenyament: “el Parla.cat és una de les eines més importants, més ben dissenyades i més potents que hi ha a Europa per a l’ensenyament de llengües”.

Bernat Joan ha explicat que en aquest moment hi ha 17.362 persones que l’estan utilitzant, d’aquestes, 10.784 són homes i 6.578 dones. La majoria dels inscrits tenen entre 20 i 40 anys. Pel que fa a la procedència dels inscrits, Bernat Joan, ha destacat especialment la xifra de 3.000 persones de l’Amèrica del Sud: “tenim 3.000 inscripcions de l’Amèrica del Sud, és molt possible que estiguin realitzant el curs perquè tenen intenció de venir a Catalunya i volen arribar amb coneixements de català”.

Actualment el curs ofereix dos nivells d’aprenentatge, el nivell bàsic i el nivell elemental. Bernat Joan ha explicat que el proper mes de maig es posarà en funcionament el nivell intermedi i que dins aquest mateix any es posarà a la disposició dels ciutadans el nivell de suficiència.

El curs està disponible amb dues modalitats: lliure i amb tutoria. La modalitat lliure permet l’aprenentatge de manera totalment autònoma i és gratuïta. La modalitat amb tutoria és de pagament i permet l’aprenentatge guiat per un tutor o tutora que fa el seguiment de l’evolució de l’alumnat. Aquesta modalitat facilita també l’accés a una aula amb eines de comunicació per interactuar amb la resta d’usuaris de la comunitat virtual.

Un cop finalitzats els cursos del Parla.cat, l’alumnat haurà assolit els coneixements necessaris per optar a les proves oficials que s’organitzen de manera presencial.

Entorn d’aprenentatge

El Parla.cat disposa de la Rambla virtual, un espai des del qual l’alumnat pot accedir a continguts de caràcter lúdic i cultural, com mitjans de comunicació digitals, portals de literatura, biblioteques en línia, vídeos, música o jocs. Aquest espai també permet interactuar amb altres usuaris a través de fòrums i xats.

El Parla.cat disposarà també de l’espai Recursos per al professorat, reservat als professionals de la llengua catalana amb l’objectiu d’oferir-los material de suport per a les seves classes.


Secretaria de Política Lingüística

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes