25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 15 d'abril de 2009

Primer pilar casteller del Voluntariat per la llengua a Vilanova i la Geltrú

Durant l’acte es coneixerà el text guanyador del I Concurs de Relats Breus per parelles lingüístiques: “Vilanova, un pou d’històries”

Taller i tast de castells amb la colla Bordegassos de Vilanova per celebrar la Diada de Sant Jordi.

Primer pilar casteller del Voluntariat per la llengua a Vilanova i la Geltrú

El Centre de Normalització Lingüística de l’Alt Penedès i el Garraf, a través del Servei de Català del Garraf i de Vilanova i la Geltrú, conjuntament amb la colla castellera Bordegassos de Vilanova, que participa com a entitat adherida al programa Voluntariat per la llengua, han organitzat un Taller i tast de castells per celebrar la Diada de Sant Jordi.

L’activitat tindrà lloc al local del Servei de Català (rasa del Miquelet, 16), a partir de les cinc de la tarda.

El president dels Bordegassos i alguns membres de la colla vilanovina explicaran tot el que cal saber de la història castellera: orígens, modalitats, curiositats, etc. En acabat, a l’exterior del local, acompanyats de gralles i timbals, tothom que vulgui podrà fer pinya o enfilar-se al primer pilar del Voluntariat per la llengua, que s’aixecarà a Vilanova i la Geltrú en motiu de la Diada del patró de Catalunya.

Tot seguit, cap a dos quarts de set de la tarda, a la sala d’actes del local del Servei de Català, tindrà lloc l’acte de lliurament dels premis del I Concurs Literari de Relats Breus per parelles, que porta per lema “Vilanova, un pou d’històries”.

Les activitats són gratuïtes i obertes a tot el públic.

El relat del Negrefum

Per tal d’incentivar la participació en el concurs el dia 1 d’abril, el restaurant Negrefum, situat a la plaça Mediterrània de l’Eixample de Mar, va obrir les portes a les parelles lingüístiques i al públic en general, per conèixer en directe la història que envolta l’indret.

Sergi Lòpez, en nom dels responsables del local, va donar la benvinguda a les persones que hi van assistir, i l’historiador Albert Tubau va ser l’encarregat de recordar la procedència i l’evolució del nom –Negre Fum- que va néixer popularment dins dels espais en què els homes i les dones del segle passat teixien les seves històries laborals i particulars.

Tubau va destacar la importància que deixen les petjades de la història per revitalitzar i dignificar els pobles i va incentivar les parelles lingüístiques a cercar totes les “Vilanoves que la història ha perfilat i polit a cops de ribot”.

ÀLBUM DE FOTOS


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes