25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 29 de maig de 2018

Espectacle 'Pompeu Fabra, jugada mestra!' a Móra d'Ebre

El 25 de maig de 2018 va tindre lloc la representació de l'espectacle teatral 'Pompeu Fabra, jugada mestra!', d'Òscar Intente, a la plaça de l'Estrella de Móra d'Ebre, en el marc dels actes commemoratius de l'Any Pompeu Fabra 2018. L'acte el va organitzar la fira d'espectacles literaris Litterarum.

Espectacle 'Pompeu Fabra, jugada mestra!' a Móra d'Ebre

El monòleg 'Pompeu Fabra: jugada mestra!' resseguix la trajectòria del lingüista Pompeu Fabra a través de la figura d'un tennista que interpel·la el públic de la sala. Es pot jugar a tennis sense regles? No és possible. En l'esport, com en la llengua, cal compartir unes normes i acceptar-les per jugar bé. Pompeu Fabra, un tennista apassionat, va proposar unes normes per al català que van ser acceptades i compartides per tothom. Aquest és el punt de partida d'un espectacle que utilitza la metàfora esportiva per introduir-nos a la dimensió científica, humana i ciutadana del geni ordenador de la llengua catalana.

La representació formava part de la programació de la fira Litterarum, que promou la difusió d'espectacles artístics basats en obres literàries. Amb aquesta acció, la fira morenca es va sumar a les commemoracions del 150è aniversari del naixement de Fabra i al centenari de la 'Gramàtica catalana'.


Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE)

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes