25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 3 d'abril de 2009

Comença la 12a edició del programa Voluntariat per la llengua amb 125 parelles lingüístiques

Comença la 12a edició del programa Voluntariat per la llengua amb 125 parelles lingüístiques

El dijous 2 d’abril, a les set del vespre, una seixantena de persones va assistir al Casal Pere Quart a la presentació de la sessió de primavera del Voluntariat per la llengua, que ha iniciat la 12a edició.

L’acte va estar presidit per Montserrat Capdevila i Tatché, presidenta del Consell de Centre del CNL de Sabadell, que va lloar la tasca de voluntaris i aprenents i va remarcar la importància d’aquesta iniciativa per fomentar l’ús social de la llengua.

Tot seguit, Lídia Coll, dinamitzadora del Voluntariat a Sabadell, va explicar el funcionament del programa i una parella lingüística, formada per Xavier Salomó i Alessandro Fiaschi, van compartir amb els assistents la seva experiència i les seves motivacions. Tots dos van valorar molt positivament la seva participació en les trobades lingüístiques.

En aquesta edició de primavera s’han format 125 parelles lingüístiques que, durant un mínim de deu setmanes, dedicaran una hora a la setmana a conversar en català. Les altres poblacions del CNL de Sabadell també han iniciat les noves edicions del Voluntariat amb un total de 113 parelles. Voluntaris i aprenents podran gaudir de tot un seguit d’activitats: anar al teatre, participar en tertúlies i assistir a la trobada anual del Voluntariat per la llengua, que enguany se celebrarà a Sant Quirze del Vallès.

Voluntariat per la llengua és un programa de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i del Consorci per a la Normalització Lingüística que fomenta l’ús de la llengua catalana en les relacions personals tot posant en contacte una persona que parla habitualment català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol fer un pas endavant per parlar-lo amb normalitat.
 Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes