25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 3 d'abril de 2009

El curs de català inicial de Santa Oliva finalitza amb 25 alumnes

Aquest curs, de 20 hores, forma part del Pla territorial de ciutadania i immigració

Les alumnes de català inicial de Santa Oliva finalitzen el curs amb el major nombre d'inscrits, en total 25. Aquest curs és la continuació del treball continuat a Santa Oliva des del mes de setembre del 2007, moment en què es va iniciar el projecte de dinamització lingüística al municipi.

El curs de català inicial de Santa Oliva finalitza amb 25 alumnes

Les alumnes d'aquest curs procedien de diferents localitats del Marroc

En aquest curs que ara finalitza, de 20 hores lectives, les alumnes han treballat els continguts bàsics per poder-se comunicar en català i, també, les eines per familiaritzar-se amb el país on ara viuen.

El curs s’ha realitzat en horari escolar, els dijous al matí, durant tres mesos a les instal·lacions del Centre Cívic Sant Jordi. Al llarg del curs, també s'ha dut a terme un racó lúdic organitzat per la mateixa dinamitzadora, amb la funció de canguratge per als nens petits que encara no van a escola.

Mural marroquí

En la cloenda, les alumnes han realitzat un petit mural on cada alumna ha situat el seu lloc de naixement en un mapa del Marroc, i l'han ofert com a obsequi a la regidora de Centres Cívics de l'Ajuntament. A més a més, a l’hora d’entregar els certificats s’han presentat en català i han dit un embarbussament que, prèviament, havien treballat a classe. El curs ha finalitzat amb un esmorzar amb receptes típiques marroquines elaborades per les mateixes alumnes.

El curs forma part del conveni entre el Consorci per a la Normalització Lingüística i el Consell Comarcal del Baix Penedès, mitjançant el Pla territorial de ciutadania i immigració, per al desenvolupament de programes i actuacions d’acolliment lingüístic.


SCC del Baix Penedès

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes