25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 18 de maig de 2018

L'espai de creació URVIART dedica una exposició a Pompeu Fabra al campus Terres de l'Ebre

 L'#ACCIÓ 10 de l'Espai de Creació Col·lectiva URVIART del campus Terres de l'Ebre de la Universitat Rovira i Virgili (URV) presenta una exposició dedicada a la figura de Pompeu Fabra, que es podrà visitar fins al 30 de juny, al vestí9bul de l'pedifici universitari de Tortosa.

L'espai de creació URVIART dedica una exposició a Pompeu Fabra al campus Terres de l'Ebre

El plantejament de la iniciativa parteix de la pregunta següent: "Fem un ús correcte del català?" i intenta analitzar quina és la petjada que Pompeu Fabra ha deixat a través de la seua obra gramatical, lèxica i ortogràfica en la llengua que fem servir cada dia per expressar-nos i comunicar-nos. Per tant, aquesta #ACCIÓ 10 de l'Espai de Creació Col·lectiva URVIART del campus Terres de l'Ebre de la URV interpel·la la comunitat universitària a reflexionar sobre aquestes qüestions. Ho fa coincidint amb l'Any Fabra amb motiu del 150é aniversari del seu naixement i comissariat pel catedràtic del Departament de Filologia de la URV, Jordi Ginebra, qui impartirà una conferència el mes de setembre al campus ebrenc.

URVIART és un projecte participatiu de l'arquitecta Cristina Bestratén, coordinat per la responsable del Campus Extens de la URV a Tortosa, Núria Gil. La nova proposta ideada per Bestratén, que està acompanyada per textos de Jordi Duran, convida la comunitat universitària a viatjar en el temps a través de la llengua i a buscar, marcar i corregir aquelles paraules prefabrianes i també d'altres que semblen incorrectes i que s'utilitzen sovint.


Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE)

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes