25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 16 de maig de 2018

Gandesa commemora amb una conferència l'Any Fabra

El dia 16 de maig, a les 19.30 h, va tindre lloc al Casal de la Joventut de Gandesa la conferència "Pompeu Fabra, la persona i l'obra", a càrrec de Miquel Àngel Pradilla, professor titular de Fonètica i Fonologia i de Sociolingüística al Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili (URV), i membre numerari de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC). L'acte el va presentar Carles Luz, alcalde de la ciutat.

Gandesa commemora amb una conferència l'Any Fabra

El Dr. Pradilla va fer un recorregut per la vida de Pompeu Fabra, des del seu naixement a la vila de Gràcia fins a la seua mort a l'exili a la població de Prada de Conflent. Va destacar la popularitat que va assolir el personatge entre el comú dels catalans de l'època i les altes capacitats intel·lectuals de Fabra, que el van portar a ser catedràtic de Química a Bilbao i, alhora, va desenvolupar una sòlida trajectòria filològica de manera autodidacta.

La xarrada també va posar de manifest l'ingent treball de recerca que va tirar endavant Mestre Fabra per a ordenar i normativitzar la llengua catalana, les discussions que es van produir entre els escriptors i els lingüistes de la primeria del segle XX amb motiu de l'establiment de la norma ortogràfica i el procés d'acceptació social i de consolidació de les propostes fabrianes.

L'acte el va organitzar Òmnium Cultural, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Gandesa i del  Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE), i va aplegar una trentena de persones.


CNL de les Terres de l'Ebre
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes