25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 15 de maig de 2018

Es manté viu l’interès per aprendre català al Consorci per a la Normalització Lingüística

Més de 13.000 inscripcions al març i a l'abril. Els cursos amb més demanda són els de català bàsic. Les dones són el col·lectiu majoritari en tots els cursos. Les tres franges majoritàries: persones d'entre 30 i 44 anys, procedents de l'Amèrica Central i del Sud, i dones.

Es manté viu l’interès per aprendre català al Consorci per a la Normalització Lingüística

El Consorci per a la Normalització Lingüística ha tancat el període d'inscripcions de març i abril de 2018 dels cursos de català per a adults amb resultats molt positius, que mostren un interès creixent en l'aprenentatge de la llengua catalana, amb especial incidència en els cursos presencials bàsics.

Amb una oferta de cursos adreçada majoritàriament a persones que no parlen català  -d'un total de 669 cursos presencials, 350 són de català bàsic-, el Consorci dona resposta a la necessitat d'entendre i començar a parlar aquesta llengua, pensant principalment en les persones que s'han instal·lat fa poc a Catalunya.

De totes les inscripcions d'aquest període -13.031-, un 52 % correspon a persones matriculades a un curs bàsic presencial. En canvi, de les inscripcions en la modalitat en línia -875-, el percentatge més alt (un 44 %) és el de les persones matriculades als cursos de suficiència per obtenir el certificat C1 (denominació basada en el Marc europeu comú de referència).


La majoria són dones de 30 a 44 anys

Com ja és habitual, en aquest segon període de matriculacions de l'any, el nombre de dones que s'han inscrit als cursos de català també supera el nombre d'homes: les dones representen un 66 % del total d'inscripcions. Aquesta tendència es repeteix en tots els nivells, des del bàsic fins al superior, excepte del nivell inicial, on es dona un resultat més ajustat entre les inscripcions d'homes (un 54 %) i de dones (un 46 %).

Pel que fa a la franja d'edat més predominant és la compresa entre els 30 i els 44 anys, amb un 42 % d'inscripcions. La majoria de persones d'aquesta franja d'edat s'han inscrit en cursos bàsics, mentre que les persones d'entre 45 i 64 anys ho han fet majoritàriament en cursos de català de nivell més avançat (intermedis i de suficiència).

Per lloc de procedència de les persones inscrites, destaca el col·lectiu originari de l'Amèrica del Sud, l'Amèrica Central, Mèxic i el Carib, que representa un 40 % del total i que constitueixen un 58 % de les inscripcions als cursos bàsics. Les persones nascudes a Catalunya suposen un 17 % del total de les inscripcions d'aquest període i majoritàriament s'interessen per cursos de nivells avançats (Intermedis i Suficiència), mentre que les persones inscrites procedents de la resta de l'Estat espanyol, un 14 %, s'han matriculat amb percentatges similars als cursos elementals, intermedis i de suficiència. La resta d'inscripcions són de persones procedents del Nord de l'Àfrica (un 9 %), de l'Àsia i Oceania (un  8 %), de la Unió Europea (un 6 %), de l'Europa extracomunitària (un 4 %) i de la resta de l'Àfrica (un 2 %).


Àmbit de Projecció i Comunicació
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes