25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 7 de maig de 2018

Lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona

Es va fer al restaurat Teatre Metropol

El dia 5 de maig es va fer l'acte de lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona al Teatre Metropol. L'Ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural del Tarragonès i el CNL de Tarragona convoquen cada any els premis i hi participen diverses institucions del territori, entre les quals destaca la Diputació de Tarragona.

Lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona

L'acte de lliurament dels premis es va dedicar enguany a homenatjar l'escriptora Maria Aurèlia Capmany, amb motiu del centenari del seu naixement. Prèviament a la cerimònia, es va inaugurar una exposició divulgativa sobre la figura del personatge al vestíbul del Teatre Metropol. A més, abans de l'entrega de guardons, un espectacle del director tarragoní Marc Chornet va homenatjar la personalitat de Capmany.

Els guanyadors dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona 2017-2018 han estat:

-En primer lloc, l'autor osonenc Marc Capdevila ha estat premiat amb el 28è Premi Ciutat de Tarragona Pin i Soler de Novel·la per 'L'observador de núvols'.


-D'altra banda, pel que fa a la 18a convocatòria del Premi-Beca Vidal Alcover de Traducció, el jurat s'ha decantat pel treball presentat per la traductora Lídia Álvarez Grifoll consistent en la traducció de l'obra 'Història dels abderitans, de l'autor alemany Christof Martin Wieland.


-Finalment, pel que fa al veredicte del 21è Premi de Narrativa Curta per Internet Tinet, d'entre els 236 treballs presentats, la guanyadora ha estat M. Victòria Lovaina i Ruiz, amb conte titulat 'Cara de peix'.


CNL de Tarragona

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes