25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 4 de maig de 2018

Una conferència de Neus Nogué inaugura l’Any Fabra al Prat de Llobregat

Neus Nogué va presentar una ponència que enllaçava la figura de Fabra amb la nova gramàtica de l'IEC

Una conferència de Neus Nogué inaugura l’Any Fabra al Prat de Llobregat

El 3 de maig, al Prat de Llobregat, es va fer el primer acte de commemoració de l'Any Fabra a la ciutat. La professora de Filologia Catalana de la UB Neus Nogué va presentar la ponència titulada:  "La normativa del català a vol d'ocell: de Pompeu Fabra a la GIEC". 

Neus Nogué va explicar com era la situació del català escrit abans que Fabra fes la gramàtica, els canvis que hi va haver gràcies a les gramàtiques del mestre i, finalment, va explicar els canvis que proposa la nova gramàtica del 2016. Les explicacions van ser planeres i fàcils d'entendre per al públic assistent: alumnes dels cursos de català i membres del VxL, professors de català de les escoles i instituts del Prat i públic en general. 

L'acte el va organitzar el CNL El Prat de Llobregat amb al suport de la Direcció General de Política Lingüística i del Departament de Cultura de la Generalitat, i amb la col·laboració de l'Ajuntament del Prat de Llobregat. La ponència es va fer a la sala d'actes del Cèntric, equipament cultural de la ciutat que acull la biblioteca. 

Aquesta conferència de Neus Nogué ha estat el primer acte de tots els que es faran al Prat amb motiu de l'Any Fabra: 

· del 16 al 31 de maig es podrà visitar a la primera planta de la biblioteca Antonio Martín, l'exposició : "Pompeu Fabra, una llengua completa" 

· el dia 5 de setembre, al Cèntric, es presentarà l'espectacle infantil "Mestre Fabra, caçador de paraules", amb la cia. Peus Grossos, a càrrec de Clara Soler

· El 18 de setembre, al Cèntric, Màrius Serra iniciarà el curs lector amb la xerrada "ABRACAFABRA (la màgia de la llengua)"

· El dia 19 d'octubre, Joan Puig presentarà la ponència: "Pompeu Fabra: salvar la llengua" a la seu d'Amics del Prat


Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes