25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 4 de maig de 2018

Els cartells A l’abril cada paraula val per mil del CNL El Prat de Llobregat enguany han tractat les interjeccions

Ja fa sis anys que, per Sant Jordi, al Prat es poden veure els cartells A l'abril cada paraula val per mil, una campanya que porta a terme el CNL del Prat amb la col·laboració de l'Ajuntament. Enguany, el tema que s'hi ha tractat han estat les interjeccions, i els cartells n'han reproduït algunes de les que es diuen més a la ciutat.

Els cartells A l’abril cada paraula val per mil del CNL El Prat de Llobregat enguany han tractat les interjeccions

L'objectiu d'aquesta campanya és fer visible la riquesa que hi ha implícita en totes les llengües i, en especial, en el català. I enguany, específicament, donar a conèixer algunes interjeccions per tal que tothom les pugui usar amb normalitat.

Els cartells han estat exposats als comerços dels principals eixos comercials, als mercats, als establiments col·laboradors del VxL i a la biblioteca municipal, entre el 16 i el 30 d'abril. També s'han fet arribar a l'Escola d'Adults Terra Baixa i al CPS Francesc Palau. I se n'ha enviat un arxiu PDF a tots els instituts de la ciutat per si els volien treballar amb els seus alumnes.

En total hi havia 30 cartells, amb 30 interjeccions, el seu significat i altres expressions sinònimes si era el cas. Com sempre, els cartells eren molt fàcils d'identificar perquè tots tenien una rosa vermella com a motiu comú.

Paral·lelament, s'han muntat diverses activitats didàctiques, adequades a cada nivell, per treballar-les amb l'alumnat dels cursos de català per a adults del CNL i amb els participants a les tertúlies i clubs de lectura fàcil del VxL del Prat. També ha fet aquest treball d'aula l'alumnat de l'Escola d'Adults Terra Baixa i del Centre de Promoció Social Francesc Palau.

Enguany, per commemorar els 150 anys del naixement de Pompeu Fabra i els 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana, els cartells portaven  una frase del Mestre: "Cal no abandonar mai ni la tasca ni l'esperança".

A més, per celebrar Sant Jordi, el dia del llibre i de la rosa, el CNL ha obsequiat tots els seus alumnes amb un punt de llibre amb una interjecció i amb la mateixa imatge dels cartells.


Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes