25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 1 d'abril de 2009

L’11a edició del “Voluntariat per la Llengua” constitueix 46 parelles lingüístiques a Santa Perpètua

L’11a edició del “Voluntariat per la Llengua” constitueix 46 parelles lingüístiques a Santa Perpètua

Un total de 80 persones participaran aquesta primavera en el programa “Voluntariat per la Llengua”. Aquestes persones formen 46 parelles lingüístiques -alguns voluntaris tenen més d’un aprenent- i representen la màxima participació aconseguida fins ara.
El programa compta també amb 9 entitats adherides i 4 AMPA que fan difusió del programa i aporten voluntaris i/o aprenents , a més de 53 establiments comercials que es comprometen a no canviar de llengua encara que la persona que els parli en català ho faci amb alguna dificultat.
Les trobades de les parelles lingüístiques fomenten l’ús social del català tot posant en contacte persones que el parlen habitualment disposades a conversar 1 hora a la setmana (durant un mínim de 10 setmanes) amb persones que en tenen uns coneixements bàsics i que volen practicar-lo per agafar més fluïdesa i així poder-lo incorporar amb normalitat a la seva vida quotidiana.
A més d’aquestes trobades amb la parella lingüística, s’oferiran activitats per a tot el grup: la participació a la 4a trobada del Voluntariat per la Llengua del CNL de Sabadell, alguna sortida cultural, etc. a les quals podran intercanviar experiències amb altres participants del programa.
En constant augment
L’any 2007, a tot Catalunya, es van constituir 6.304 parelles, que representen un 40, 23% d’augment respecte del 2006, i van col•laborar amb el programa 495 entitats.
 Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes