25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 24 d'abril de 2018

El CPNL promou una vuitantena d’activitats de Sant Jordi per tot Catalunya

El Consorci centra la diada de Sant Jordi en l'Any Fabra 2018. Gran diversitat de propostes culturals, dins i fora de l'aula.

El CPNL promou una vuitantena d’activitats de Sant Jordi per tot Catalunya

El CPNL va sortir al carrer per a celebrar Sant Jordi

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) organitza prop d'un centenar d'activitats per la diada de Sant Jordi, a través dels 22 centres distribuïts per tot Catalunya.

En el marc de la commemoració oficial, impulsada per la Direcció General de Política Lingüística i dedicada a rememorar la figura de Pompeu Fabra en el 150è aniversari del seu naixement, moltes d'aquestes activitats planificades pel Consorci han girat entorn del lingüista.

A banda de les activitats específiques dins de les aules dels cursos de català del Consorci, en la majoria de centres s'han organitzat una vuitantena d'activitats de tipologies diverses, sovint com a resultat del treball col·laboratiu i en xarxa amb entitats i associacions culturals de proximitat.

Així, s'han celebrat trobades amb autors, conferències i xerrades sobre gramàtica i sobre tradicions culturals, concursos de prosa i poesia, concursos lingüístics sobre Fabra, gimcanes de llengua, representacions de la llegenda de Sant Jordi, mostres i tallers de punts de llibre, lectura de poemes, tallers de poesia, intercanvi de llibres, campanyes lingüístiques als aparadors dels comerços, clubs de lectura, presentacions de llibres, dictats populars, revetlles literàries, mostres gastronòmiques, jocs de llengua, partides de Scrabble, un concurs de microrelats, murals commemoratius, premis literaris i una marató de contes populars.

Amb les propostes del CPNL, la commemoració de la diada cultural de Sant Jordi, tan arrelada i pròpia de la tradició catalana, fa que alumnes i participants del Voluntariat per la llengua, alguns d'ells arribats fa poc a Catalunya, se sentin més partícips dels costums del país i connectin amb l'entorn social i cultural de proximitat.

Totes les activitats es poden veure al web del Consorci i a les xarxes socials, amb l'etiqueta #SantJordiCPNL.


Àmbit de Projecció i Comunicació
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes