25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 16 d'abril de 2018

Membres del VxL del Prat de Llobregat van fer la Ruta Pompeu Fabra

Voluntaris i voluntàries del Prat van recórrer els carrers de Ciutat Vella de Barcelona acompanyats pels guies de la Ruta Fabra

Membres del VxL del Prat de Llobregat van fer la Ruta Pompeu Fabra

El dimecres 16 de d'abril, un grup de 23 persones del Voluntariat per la llengua i alguns alumnes dels cursos de català per a adults van anar a Barcelona per seguir la Ruta Pompeu Fabra. El punt de trobada amb els guies va ser el bar Zurich de la plaça Catalunya, on antigament arribaven els tramvies de la ciutat. Allà, els guies, David Paloma i Mònica Montserrat, professors de la Universitat Autònoma de Barcelona, van explicar una primera anècdota del Mestre, que va tenir lloc en aquell mateix espai, relacionada amb els bombardejos de la Guerra Civil.

A continuació, el grup va anar seguint les 7 parades entorn dels episodis més rellevants de la vida i l'obra de Pompeu Fabra. Aquestes parades estan relacionades amb la infància, els estudis i el lleure del Mestre, així com la seva relació amb la revista L'Avenç, l'Ateneu, el Centre Excursionista de Catalunya i l'Institut d'Estudis Catalans. Tothom va conèixer noves nous aspectes i anècdotes de la vida de Pompeu Fabra.

Els assistents van valorar molt positivament la sortida perquè la passejada va ser molt agradable, la informació estava molt ben explicada i també es van fer una idea del context social d'aquella època. Una sortida molt recomanable per a tothom qui interès en la llengua.


Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes