25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 26 de març de 2009

Rubí 100x100

La 10 edició del programa del Voluntariat per la Llengua arrenca amb 100 parelles lingüístiques

Dimecres 25 de març a les 7 de la tarda es va dur a terme l’acte de presentació de la 10 edició del Voluntariat per la llengua a Rubí, al Teatre Municipal La Sala.

Rubí 100x100

La regidora del Comissionat de Política Lingüística de l’Ajuntament de Rubí, Arés Tubau, va destacar la importància que en una població com és Rubí, del cinturó metropolità, amb un fort predomini social de la llengua castellana, s’hagin pogut fer 100 parelles lingüístiques. També les altres persones de la taula, Ferran Lozano, director del Centre de NL de Terrassa i Rubí, i Enric Larreula, escriptor convidat que va fer el parlament central, van felicitar els aprenents i voluntaris per la generositat que demostren de voler compartir els seu temps en un programa com aquest i per la seva bona disponibilitat d’ensenyar i aprendre la llengua. En concret, Enric Larreula va encoratjar les persones assistents a no canviar cap a la llengua castellana quan veiem que algú fa esforços per parlar-nos en català. Aquesta és una actitud que es fa necessària si volem eixamplar l’ús social de la llengua en un context en què tenim dos estats, l’espanyol i el francès, que no han acostumat a donar ales a les realitats lingüístiques de les seves respectives geografies.

En aquesta presentació, en què voluntaris i aprenents van conèixer la seva parella lingüística, també es va repartir una agenda d’activitats pensada especialment per a aquesta edició. La idea és que totes les persones apuntades al Voluntariat puguin relacionar-se en el marc d’unes activitats relacionades amb la natura, la història i també amb la programació cultural de la ciutat.


SLC de Rubí
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes