25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 30 de març de 2009

"Amb ulls de dona", una caminada per Corbera de Llobregat

Una passejada per conèixer el nucli urbà i la història de la població

Alumnes dels cursos de català per a adults i voluntaris lingüístics van participar en la caminada pel nucli urbà de Corbera de Llobregat. La sortida pretenia apropar les tasques de dones singulars de la població i alhora donar a conèixer els llocs on van viure i on les van desenvolupar.

Els safarejos eren un lloc de trobada de moltes dones.

El passat dissabte 28 de març una trentena de persones, entre alumnes dels cursos de català per a adults i voluntaris lingüístics, van participar a la caminda Amb ulls de dona. Aquesta caminada es va desenvolupar pel nucli urbà de la població i volia donar a conèixer indrets on van viure o desenvolupar les seves tasques dones singulars de Corbera. Vam saber on hi va haver la primera centraleta de telèfon i la primera telefonista, la primera escola bressol amb la primera dona amb títol de mestra, la llevadora, i moltes d'altres. Vam fer un petit refrigeri als safarejos, lloc de trobada de moltes dones.

Aquesta activitat va servir als alumnes i voluntaris per conèixer una mica més la història i la cultura pròpies de la població i costums que ja formen part del passat. Joan Renau, membre del Grup d'Història Local, va fer de guia i va explicar moltes anècdotes que van donar un caire molt divertit a la sortida.
 


Servei Local de Català de Corbera de Llobregat

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes