25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 16 d'abril de 2018

Presentació del llibre Estrips a la pell al CNL de Sabadell

Divendres passat, l'Espai FOC Ventura es va omplir de gom a gom per assistir a la presentació del nou poemari de l'escriptora sabadellenca M. Rosa Blázquez, Estrips a la pell. Aquest acte estava organitzat per Òmnium Cultural, la CAL i el CNL de Sabadell.

Presentació del llibre Estrips a la pell al CNL de Sabadell

La poeta va obrir l'acte i Lídia Coll en va fer la presentació i va remarcar que Blázquez havia participat com a voluntària per la llengua i conductora de grups de conversa al CNL de Sabadell i organitzat recitals i lectura de poemes a favor dels refugiats i en contra de la violència masclista. Pel que fa a la trajectòria poètica, es va enllaçar la línia dels Estrips a la pell amb els referents de cultura clàssica encetats a De la Mediterrània i un amor perdut i represos a Odissíaques.

L'escriptor David Vila va recitar el poema desencadenant del llibre "Com un guerrer", i Jordi Santamaria i Cris Sort  van cosir-ne els versos amb música i cant. Estrips a la pell és un mostrari de sentiments, el fruit d'una introspecció forçada per enfrontar-se al dolor, les pors, el dol i la mort, en una societat que sovint els dona l'esquena, i que cerca un remei, que troba en la paraula poètica.

Begoña Placencia, David Vila, Karen Madrid i Roc Casagran van intercalar la lectura d'alguns poemes del recull amb les explicacions de Lídia Coll. La guitarra i el cant van acompanyar l'essència del poemari, "un autèntic cant a la vida".

Finalment, "Caminem", un poema de Blázquez escrit al blog 'Que la cultura ho inundi tot', va unir els assistents en una única veu que va declamar viure i caminar en llibertat.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes