25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 10 d'abril de 2018

El CNL Tarragona i La Via T engeguen un concurs lingüístic per Sant Jordi

«Per Sant Jordi, remenem paraules» és una gimcana lingüística sobre frases fetes als aparadors de trenta comerços de l'associació La Via T de Tarragona.

El CNL Tarragona i La Via T engeguen un concurs lingüístic per Sant Jordi

Per animar la primavera literària i la festa de Sant Jordi, el CNL de Tarragona i l'associació de comerciants la Via T presentem un concurs obert a tota la població en forma de gimcana lingüística, «Per Sant Jordi, remenem paraules», en el qual participen activament una trentena d'establiments comercials associats a la Via T, destinat a tota la població

La dinàmica del joc és senzilla: els comerços participants exhibeixen al seu aparador un cartell del concurs amb una frase feta i tres possibles respostes. El concursant ha de marcar la correcta a la butlleta de participació que trobarà a les mateixes botigues o se la podrà baixar des del web de la Via T o del CNL de Tarragona.

Hi ha trenta frases diferents i cal respondre-les totes (és l'esperit de la gimcana!); les butlletes es dipositaran a les urnes habilitades a la seu del Patronat de Turisme de la Rambla Nova i a la del CNL de Tarragona, a la plaça Imperial Tàrraco.

La durada del concurs és des del 9 al 23 d'abril (diada de Sant Jordi) i el lliurament de premis es farà el divendres 27 d'abril (diada de la Mare de Déu de Montserrat). Entre els concursants que hagin encertat totes les respostes se sortejarà tres lots, consistents en: una selecció de llibres + un roser de pitiminí + vals descompte de Via T per valor de 60 €.

Dues setmanes per encertar i guanyar

Durant la presentació pública del concurs, el dilluns 9 d'abril, Santi Pallàs, president del Consell de Centre del CNL de Tarragona ha explicat que aquesta iniciativa s'inscriu dins del marc del Pla de normalització lingüística per al comerç de Tarragona i és l'actuació més vistosa que s'engega amb la Via T, quan fa poques setmanes que l'associació de comerciants ha signat un acord de col·laboració per adherir-se al Pla.

Per la seva banda, Judit Sentís, representant la Via T, ha afegit que el concurs arrodoneix les campanyes de primavera de l'associació, que va començar amb els concurs d'aparadors abans de Setmana Santa i que, per Sant Jordi, a més d'aquesta gimcana lingüística, inclourà tallers per a la canalla durant el cap de setmana del 21 i 22 d'abril, als quals se'ls lliuraran premis i punts de llibre amb motius relacionats amb la festa del llibre i de la rosa (n'hi ha sis de diferents)

La regidora de Comerç de l'Ajuntament de Tarragona, Elvira Ferrando, ha tancat la presentació destacant l'aspecte lúdic de la campanya i la bona combinació que pot resultar de promocionar la llengua i el comerç conjuntament amb un joc lingüístic que visibilitza els establiments participants i "refresca" la memòria lingüística de la ciutadania.
 


Santi Pallàs, president del Consell del Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, Elvira Ferrando, regidora de Comerç de l'Ajuntament de Tarragona, i Judit Sentís, representant la Via T


CNL de Tarragona
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes